Voorjaar! Wat is er te doen in uw tuin?

Het is eind maart. En dat betekent dat de zomertijd is ingegaan en het weer langer licht blijft. Dit is de ideale tijd om lekker de tuin in te gaan, want alle planten beginnen alweer weelderig met groeien en bloeien. “Juist nu kan uw tuin een voorjaarsbeurt goed gebruiken“, aldus Jan van Hendriks Hoveniers. Hij geeft u een kijkje in de keuken van een goede voorjaarsbeurt. 

Voorjaars tuinadvies volgens Jan van Hendriks Hoveniers

“In januari en februari beginnen we bij onze klanten al met de voorjaarssnoei van de bloemrijke Prairieborders, vaste planten en siergrassen, net als het bekalken van het gazon met een samengestelde kalkmeststof. In maart en straks in april gaan we verder met het snoeien van de scheutbloeiers zoals Lavendel en Rozen.” Ook het gazon krijgt dan weer de volle aandacht. “We steken de graskanten, verticuteren het gras en zaaien het bij. De borders en gazons bemesten onze hoveniers met de samengestelde meststoffen die speciaal ontwikkeld zijn door de Tophoveniers.”

Alle details klaar? Genieten

Ook de technische elementen van de tuin worden aangepakt, de robotmaaiers en het beregeningssysteem worden weer zomer klaar gemaakt en geheel afgesteld zodat u straks geheel ontspannen kunt gaan genieten van uw tuin.

Vijverspecialist Ramon gaat in het voorjaar de (zwem)vijvers langs om de waterplanten te snoeien. Het filtersysteem wordt opgestart en nagelopen en de UV lampen worden vervangen. Zo ligt uw vijver er weer de gehele zomer verzorgt bij.