PROJECT

Landelijke tuin - Kortenhoef

©Groenpartners

Een oase van rust in het veenlandschap

Diep verscholen in het kleinschalige veenlandschap van Kortenhoef ligt een groen paradijs waar de drukte van alledag ver weg lijkt te zijn. Deze landelijke tuin, ontworpen en aangelegd door Groenpartners, verwelkomt je met open armen en nodigt uit tot ontspanning en genieten van de natuur.
Ontdek meer

Inspiratie

Een warm welkom
Traditionele charme met moderne elementen
Natuurlijke schoonheid en functionaliteit
Idyllische zitplek in de natuur
CONTACT

Een warm welkom


Bij het betreden van het terrein word je begroet door een groot grindplein aan de voorkant. Het plein wordt omringd door kleurige borders die het hele jaar door in bloei staan. Hier is ruimte in overvloed om vrienden en familie te ontvangen en te genieten van gezelligheid in de buitenlucht. Ook geniet de familie door de vakkundig aangelegde moestuin ook van verse groentes.

Traditionele charme met moderne elementen


Langs de noordelijk gelegen zwarte schutting groeit een prachtige geleide morel. Hij behoudt zijn vorm dankzij de traditionele eikenhouten trellis. Het terras is ontworpen in lijn met de stijl van de jaren '70 bungalow en elegant aangelegd met leisteen. De rest van de verharding bestaat uit meerkleurig grind. Daarnaast zijn de schuren geschilderd in de traditionele zwarte teerkleur, passend bij de cultuurhistorie van de regio. Tophoveniers doen hun naam eer aan door veel verder te gaan dan alleen de uitvoering: er wordt tijdens het ontwerpproces veel aandacht besteed aan de omgeving en de wensen van de bewoners. Door de diversiteit in de elementen van de landelijke tuin smelten charme en moderne elegantie op harmonieuze wijze samen en wordt de authentieke sfeer van het landschap bewaard.

Natuurlijke schoonheid en functionaliteit


Het achterliggende grasland strekt zich uit als een weelderige, vochtige weide en grenst aan het uitgestrekte natuurlijke veengebied. Dit natuurgebied is alleen bereikbaar via een tocht per kano. Voor de bewoners vormt dit natuurlijke element een waardevolle bron van ontspanning en avontuur. Daarom hebben ze met zorg een speciaal botenhuis annex schuur en een kas gebouwd die harmonieus opgaan in de rustieke uitstraling van de landelijke tuin. Zo worden functionaliteit en schoonheid gecombineerd in een sfeer van landelijke charme en sereniteit.

Idyllische zitplek in de natuur


Gedurende de zomermaanden wordt het lange gras van het uitgestrekte weiland zorgvuldig gemaaid en gebruikt als natuurlijk voer voor paarden. Ook worden de bestaande looppaden systematisch gemaaid, waardoor de kronkelende paden die door landschap slingeren toegankelijk blijven. Zo zorgt Groenpartners voor een ideale balans tussen sfeer en toegankelijkheid. Onder de sierlijke takken van de treurwilg bevindt zich een idyllisch zitplekje, waar de bewoners in alle rust kunnen vertoeven. Hier is het mogelijk in de vroege ochtend en late avond te genieten van de rust en het gezelschap van de vele vogels en andere wilde dieren die deze oase van groen hun thuis noemen.

CONTACT

Machineweg 46A1
1394 AW Nederhorst Den Berg

+31 (0) 294 23 44 16
info@groenpartners.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS