PROJECT

Natuurlijke zwemvijver aan de rand van de Veluwe

©Esselink Tuinen

Natuurlijke zwemvijver aan de rand van de Veluwe

Een zwemvijver als hoofdonderdeel van de natuurlijke tuin: voor deze klant was het meer dan een luxueuze toevoeging. Het was een manier om harmonie te creëren tussen hun leefruimte en de prachtige natuurlijke omgeving van de Veluwe. Esselink Tuinen heeft dit natuurlijke element met moderne voorzieningen, zoals een jacuzzi, gecombineerd zonder de esthetische charme te verliezen.
Ontdek meer

Inspiratie

Meer dan zwemmen
Behoud van de natuurlijke uitstraling
Geduld en vakwerk
Resultaat: een natuurlijk paradijs
CONTACT

Meer dan zwemmen


Een zwemvijver is geen gewoon zwembad, maar het is een levendig ecosysteem dat zorg en onderhoud vereist. Voorafgaand aan de aanleg werden de bewoners uitgebreid geïnformeerd over alle aspecten van het hebben van een zwemvijver. Van het stroomverbruik tot het onderhoud van waterplanten, van de keuze voor verwarming tot de aanwezigheid van vissen. Elke beslissing werd zorgvuldig besproken om ervoor te zorgen dat de zwemvijver perfect zou aansluiten bij hun levensstijl en aan alle wensen zou voldoen.

Natuurlijke schoonheid


Tijdens het uitgebreide ontwerpproces stond één ding centraal: het behoud van de natuurlijke uitstraling van de omgeving in de tuin. De keuze viel op een natuurlijk filteringssysteem, waarbij planten het water zuiveren en worden ondersteund door pompen voor circulatie. Het ontwerp omvatte ook een selectie van waterplanten die het zwemwater in een aparte zone van de vijver filteren. Hierdoor blijft het water helder en schoon zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.

Geduld en vakwerk


Het creëren van een zwemvijver is geen klus die je in één dag klaart. Het vereist geduld, nauwgezet vakmanschap en aandacht voor detail. Kortom: een perfect project voor onze Tophoveniers! Tijdens de aanleg werden de bewoners constant op de hoogte gehouden, waarbij transparant werd gecommuniceerd over de voortgang en eventuele uitdagingen. Het resultaat is niet alleen een prachtig stukje vakmanschap, maar ook een nauwe band tussen het team van Esselink Tuinen en de tevreden bewoners.

Resultaat: een natuurlijk paradijs


Vanaf de houten vlonder strekt de zwemvijver zich uit als een vloeibaar verlengstuk van de natuurlijke tuin naar de weelderige omgeving van de Veluwe. Het is niet zomaar een zwembad, maar het is een natuurlijke oase waarin zwemmen in harmonie is met de omringende natuur. Terwijl de bewoners genieten van een verfrissende duik, worden ze omringd door de rustgevende aanblik van reeën die vanuit de omliggende bossen komen drinken. Het is een prachtig schouwspel dat de verbinding tussen mens en natuur op een unieke manier vertaalt.

CONTACT

Dersenkamp 4,
7095 BS De Heurne

0543 461 485
info@esselinktuinen.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS