PROJECT

Dakterras Den Bosch

©De Rooy Hoveniers

Intiem dakterras met veel groen en uitzicht op de kerk in Den Bosch

In het bruisende hart van Den Bosch, waar de stadse dynamiek samensmelt met de behoefte aan rust en geborgenheid, heeft De Rooy Hoveniers een uniek project voltooid: een voorheen kaal dakterras is omgetoverd tot een intieme oase met zicht op de kerk. Hieronder vertellen we hoe we een perfecte balans hebben gecreëerd tussen privacy en verbondenheid met de binnenstad.
Ontdek meer

Inspiratie

Een nieuw hoofdstuk in Den Bosch
Een vloeiende eenheid van natuur en design
Maatwerk oplossingen
Eye-catchers en opbergruimte
Goed doordachte oplossingen
CONTACT

Een nieuw hoofdstuk in Den Bosch


De bewoners van dit dakterras in de stad hebben voorheen altijd vrijstaand gewoond in het buitengebied. Na het verhuizen naar de binnenstad wilden zij hun buitenruimte omtoveren tot een plek van rust en gezelligheid. Bij de aankoop van het huis bleek dat hun buitenruimte bestond uit een kaal dakterras dat weinig uitnodigend was. De uitdaging voor De Rooy Hoveniers was duidelijk: het creëren van een intieme, groene ruimte waar bewoners kunnen genieten van privacy zonder het contact met de buitenwereld te verliezen.

Een vloeiende eenheid van natuur en design


De vlonder is benaderd als één geheel, met natuurstenen stroken die op een subtiele manier zorgen voor het gevoel van kleine kavels. Het gebruik van bamboe en andere massieve groensoorten heeft de buitenruimte een groen gevoel gegeven, terwijl ze er ook voor zorgen dat de tuin enigszins wordt beschermd van blikken van buitenaf.

Een slim ontworpen Sunsquare boven het terras fungeert als een waardevol element dat schaduw biedt, motregen tegenhoudt en een gevoel van begrenzing creëert zonder dat het contact met de omgeving wordt verloren. Er kan namelijk nog makkelijk onder vandaan worden gekeken naar het prachtige stadse uitzicht, met onder andere de kerktoren. De Rooy Hoveniers denken van ontwerp tot uitvoering mee, zodat het resultaat perfect in lijn is met de wensen van de bewoners.

Maatwerk oplossingen


Een subtiel afdakje boven de barbecue nodigt uit tot heerlijke avonden, zelfs als het weer niet helemaal meewerkt. De barbecueplek is dichtbij de zithoek geplaatst zodat het eten makkelijk te serveren is en om het contact tijdens het grillen makkelijk bewaard blijft. Dit was een wens van de bewoners waar wij graag aan meewerkten. Over alles is uitgebreid nagedacht. Elk project vraagt om maatwerk en dat leveren wij met veel creativiteit en plezier.

Eye-catchers en opbergruimte


De echte parels van dit terras zijn de zorgvuldig gekozen plantbakken. Deze eye-catchers vormen natuurlijke accenten naast de vlonders en zorgen voor enkele onderbrekingen in de zichtlijnen. De verhoging naast de vlonder biedt niet alleen comfortabele zitgelegenheid maar biedt ook een handige en mooi weggewerkte opbergruimte voor kussens en andere benodigdheden, zoals spullen voor de barbecue.

Goed doordachte oplossingen


Wij benaderen elk project als een uitdaging waarbij we de keuzes voor de indeling en planten goed doordenken. Het belangrijkste is om een ruimte de creëren waar onze klanten langdurig gelukkig mee zijn. Bij ieder project gaan wij honderd procent voor tevreden klanten. Daarbij zijn hun wensen altijd het uitgangspunt waar wij onze creativiteit op loslaten. De combinatie van groen, design, en functionaliteit maakt dit dakterras tot een intieme en sfeervolle buitenruimte.

CONTACT

Binnen 27 A,
4271 BV Dussen

0416 391 135
info@derooyhoveniers.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS