PROJECT

Landelijke tuin - Loosdrecht

©Groenpartners

Een tijdloos landelijk paradijs

In het schilderachtige Loosdrecht, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, bloeit een idyllische tuin: 't Zod. Op de plek waar eens een charmant badhuisje uit de jaren '30 stond, pronkt nu een nieuw landelijk huis. Dit betoverende stuk grond, met een oppervlakte van maar liefst 5000 vierkante meter, is het toonbeeld van landelijke schoonheid en rust. Groenpartners heeft het ontwerp en de aanleg gerealiseerd en ondersteunt de bewoners in het voortdurende onderhoud. Zo hebben ze een landelijk paradijs gecreëerd dat is geïnspireerd op het omliggende plassenlandschap met zijn vele legakkers.
Ontdek meer

Inspiratie

Een ode aan het plassengebied
Rust en sereniteit
Ieder seizoen genieten
Een overvloed aan natuur
CONTACT

Een ode aan het plassengebied


Het ontwerp van de tuin vormt een naadloze verlenging van het kenmerkende karakter van het Loosdrechtse plassengebied. Hierbij diende het omringende landschap als inspiratiebron, met zijn rijke diversiteit aan inheemse beplanting. Van de sierlijke pinksterbloem tot de weelderige kattenstaart, de tuin ademt de natuurlijke pracht en praal van het gebied waarin het geworteld is. Maar liefst driekwart van de tuin bestaat uit moerassig veen, een levendig en adembenemend stukje natuur. Dit weelderige gebied is toegankelijk gemaakt met traditionele knuppelpaden van houtsnippers en afgezaagde stammetjes.

Rust en sereniteit


In ’t Zod laat men de hectiek van het dagelijks leven achter zich. Te midden van de weidse groene vlaktes en kabbelend water vindt men een oase van rust en sereniteit. De landelijke tuin nodigt uit tot nadenken en ontspanning, met zijn zorgvuldig aangelegde paden die al kronkelend hun weg vinden door het weelderige groen. Elk hoekje ademt een gevoel van vrede en rust en biedt een plek om te genieten van de pure schoonheid van de natuur. Overal is over nagedacht; en dat is te zien!

Ieder seizoen genieten


Het landschap van 't Zod is dynamisch en verandert voortdurend. Elk seizoen brengt nieuwe kleuren en geuren, waardoor de tuin telkens weer een andere sfeer ademt. De beplanting is zorgvuldig gekozen, zodat de tuin het hele jaar door aantrekkelijk blijft. Groenpartners heeft veel tijd en aandacht besteed aan het uitzoeken van de perfecte beplanting, zodat de bewoners hier het hele jaar door van kunnen genieten. Van de frisse lentebloesems tot de warme herfstkleuren, elke fase heeft haar eigen charme en schoonheid.

Een overvloed aan natuur


De uitgestrekte landelijke tuin is een project van Groenpartners dat met liefde en vakmanschap is volbracht. Met zijn 5000 vierkante meter aan weelderig groen was het een uitdaging die ze met trots hebben omgetoverd tot een groen paradijs. Alle elementen van deze tuin nodigen uit tot ontdekking en weerspiegelt de schoonheid van de natuur. Daarnaast draagt de overvloed aan flora en fauna bij aan de biodiversiteit van het gebied en de balans van het Loosdrechtse plassengebied.

CONTACT

Machineweg 46A1
1394 AW Nederhorst Den Berg

+31 (0) 294 23 44 16
info@groenpartners.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS