PROJECT

Aangrenzende stadstuinen Rotterdam

©Wijsman Hoveniers

Twee groene stadstuinen in de binnenstad van Rotterdam

In het hart van Rotterdam heeft Wijsman Hoveniers een uniek gezamenlijk tuinproject afgerond voor de bewoners van twee naast elkaar gelegen woningen. Deze nieuwbouwhuizen zijn te midden van oude bestaande bouw in de binnenstad gebouwd, waardoor de nieuwe tuinen een bijzonder stukje groen midden in de stad vormen.
Ontdek meer

Inspiratie

Een unieke samenwerking
Twee verschillende tuinen
Ideaal voor de kinderen
Binnen-buitengevoel
CONTACT

Een unieke samenwerking


Wat dit project extra bijzonder maakte, was de samenwerking tussen twee verschillende opdrachtgevers. Op advies van Wijsman Hoveniers besloten beide huishoudens om gelijktijdig hun tuinen aan te pakken. Het resultaat? Een efficiënte uitvoering, waarbij het materieel via de ene tuin naar de andere kon worden verplaatst. Dit zorgde niet alleen voor kosten- en tijdsbesparing voor de bewoners, maar bood ook praktische voordelen voor onze specialisten tijdens de aanleg. Dit laat zien dat Wijsman Hoveniers graag meedenkt om een dergelijk project nog beter uit te kunnen voeren voor de bewoners.

Twee verschillende tuinen


Ondanks dat het project gezamenlijk is aangevlogen, zijn er twee compleet unieke tuinen ontworpen op basis van de wensen van de opdrachtgevers. Eén tuin is meer ingestoken op gezelligheid en geborgenheid door middel van slim gebruik van heggetjes en onderbrekende groene elementen. Hierdoor ontstaat het gevoel van een eigen versie van een klein stadspark. De bewoners van het andere huis wilden juist een tuin met veel openheid, zichtbaarheid en ruimte. Daar zijn expres palen toegevoegd in de kijkrichting om de diepte van de tuin visueel te versterken.

Ideaal voor de kinderen


De buren en hun kinderen zijn vrienden van elkaar. Daarom zochten zij naar een manier om het makkelijk te maken om elkaar op te zoeken. Door het toevoegen van een tussendeur aan het einde van de tuinen, kunnen de kinderen gemakkelijk van de ene naar de andere tuin lopen om samen te spelen. Op deze manier behouden beide tuinen hun eigen mate van privacy, maar wordt het toch mogelijk om elkaar gemakkelijk op te zoeken.

Binnen-buitengevoel


Bij Wijsman Hoveniers gaat er vaak speciale aandacht naar het creëren van een binnen-buitengevoel. De grote bloembakken zijn strategisch onder de overkapping geplaatst, waardoor het groen als het ware de huiskamer in wordt getrokken. Zo hebben de bewoners het hele jaar door het gevoel dat ze in de tuin zitten, zelfs als ze binnen zijn. Door de wensen van de bewoners te combineren met onze expertise, maken wij van elk project een succes.

CONTACT

Overbuurtseweg 10a,
2665 CA Bleiswijk

0182 61 64 03
info@wijsman-hoveniers.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS