PROJECT

Villa in Dordrecht

©De Rooy Hoveniers

Prachtige transformatie van een Villatuin in Dordrecht

In Dordrecht hebben we recent een buitengewoon project afgerond, waarbij een verwaarloosde tuin rondom een villa nieuw leven werd ingeblazen. De grootste uitdaging bij dit project was het samenbrengen van losstaande bestaande elementen in een grote ruimte. Hieronder lees je meer over hoe wij dit hebben aangepakt.
Ontdek meer

Inspiratie

Een uitdagende ruimte in Dordrecht
Kweekkas als focus
Weelderige borders en slim geplaatst groen
Integratie van het zwembad
CONTACT

Een uitdagende ruimte in Dordrecht


De uitdaging van dit project was uniek aangezien De Rooy Hoveniers pas werden aangehaakt nadat het zwembad was aangelegd en de terrassen waren gevormd. De tuin had veel wildgroei en voelde verwaarloosd aan. Aan de achterkant van de tuin bevindt zich een kweektuin in een kas, verscholen achter een zee van groen. Kortom: een ruimte met veel mogelijkheden, waardoor het moeilijk wordt om de juiste keuzes te maken. Gelukkig is De Rooy Hoveniers de ideale partner om de wensen van de bewoners om te zetten tot de perfecte droomtuin.

Kweekkas als focus


De uitdaging was om deze kas, die ooit verborgen was, nu volledig in de tuin te integreren. Door slim gebruik van groen - waaronder een prachtige grasmat en kleurrijke borders - krijgt de kas een prominente plek in de tuin. De grote verwilderde stukken bos tussen de villa en de kas werden verwijderd en vervangen door een overzichtelijk maar groen gebied. Door rekening te houden met zichtlijnen en groene zones is de kas vanuit alle plekken in de tuin te bewonderen. Zo hebben de Tophoveniers van De Rooy Hoveniers dit prachtige element volledig in het zonnetje gezet.

Weelderige borders en slim geplaatst groen


De keuze voor de term "borders" verwijst naar de zorgvuldig geplaatste groenzones in de tuin. Door op specifieke plekken weelderige groenvoorzieningen te creëren en juist op andere plekken strakke lijnen aan te houden, ontstaat er een harmonieuze balans. Deze tuin nodigt uit om een wandeling te maken langs het groen; net alsof je in een park loopt. Om deze sfeer te creëren hebben de specialisten van De Rooy Hoveniers veel aandacht besteed aan de ontwerpfase. Op basis van een jarenlange ervaring hebben zij ervoor gezorgd dat deze tuin een bijzonder welkome sfeer heeft gekregen.

Integratie van het zwembad


Aangezien het zwembad en de omliggende betegeling al waren aangepakt voordat De Rooy Hoveniers in beeld kwam, moest er slim met de indeling worden omgegaan. De kweekkas staat haaks op het huis gepositioneerd en daarom er is goed gekeken naar de ruimte om alle elementen toch bij elkaar te laten passen. Hiervoor waren de bewoners bij De Rooy Hoveniers aan het juiste adres. Door de aanleg van slimme borders, groene zones en looppaden voelt de grote tuin aan als één geheel. Hierdoor is de rust in deze tuin volledig teruggekeerd.

CONTACT

Binnen 27 A,
4271 BV Dussen

0416 391 135
info@derooyhoveniers.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS