PROJECT

Villatuin met vijvers - Veluwe

©Meeuwis de Vries Tuinen

Een villatuin met water, midden in de natuur

Verstopt te midden van de prachtige natuur van De Veluwe vind je deze betoverende villatuin. Met glazen puien die uitkijken op twee vijvers en het weidse landschap daarachter is het een oase van rust en sereniteit. Hier draait alles om één worden met de natuur en kunnen de bezoekers ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Met elementen van water, ontspanning en diverse kleuren en structuren heeft deze tuin alles om te genieten.
Ontdek meer

Inspiratie

Kleurrijke transformatie
Duurzame vernieuwing
Water-elementen
Een groene oase
CONTACT

Kleurrijke transformatie


Deze villatuin heeft een complete renovatie ondergaan door het vakmanschap van Meeuwis de Vries Tuinen. De strakke buxushagen hebben plaatsgemaakt voor levendige borders zonder omheining. Met een zorgvuldig geselecteerde mix van vaste planten en bollen worden verschillende kleuren en structuren gecombineerd. Zo verandert de tuin het hele jaar door in een nieuw pallet van kleuren en geuren. Ook bieden zes imposante platanen een natuurlijke overkapping die perfect geschikt is om onder te genieten van een maaltijd in de buitenlucht. De keuzes voor deze planten zijn met zorg gemaakt door Meeuwis de Vries Tuinen. Overal is over nagedacht zodat deze villatuin een écht staaltje vakmanschap uitstraalt.

Duurzame vernieuwing


Het zwembad is vernieuwd met bamboe planken. Dit was niet alleen een esthetische keuze, maar ook een duurzame keuze die de natuurlijke uitstraling van de tuin benadrukt. Daarnaast zijn de paden opnieuw gelegd met een onderhoudsvriendelijke drainagemortel, waardoor ze netjes en vrij van onkruid blijven. Om de tuin ook na zonsondergang tot zijn recht te laten komen, is er subtiele verlichting ingebouwd. Deze zorgvuldig geplaatste lampen werpen een zacht licht over de tuin, waardoor een betoverende sfeer ontstaat.

Water-elementen


In deze villatuin vormen twee strakke parallelle vijvers, een luxe zwembad en een abstract waterfonteintje het waterlandschap. De twee vijvers strekken zich uit als spiegels, waar het kalme water een gevoel van rust brengt. Het luxe zwembad is een element van ontspanning. Hier kunnen bewoners en gasten genieten van verkoeling op warme dagen en plezier maken. Het waterfonteintje voegt een speels element toe met zijn dansende stralen en dient ook als kunststuk. Samen vormen deze waterelementen een vorm van rust en beweging. Tijdens de ontwerpfase worden al deze elementen samengevoegd door de tuinarchitecten van Meeuwis de Vries Tuinen, zodat alles perfect bij elkaar aansluit.

Een groene oase


De weelderige villatuin wordt gedomineerd door een overvloed aan groen, met uitgestrekte gazons die het terrein bedekken. Het rustige gras strekt zich uit en nodigt uit voor ontspanning en spel. Omgeven door kleurrijke borders en majestueuze bomen vormt het uitgebreide groen een rustgevende achtergrond voor de levendige bloemen en planten die de tuin sieren. Daarnaast loopt de groene villatuin door de weidse uitstraling bijna naadloos over in het omringende landschap van de Veluwe. Op deze manier is dit project zóveel meer dan een normale tuin.

CONTACT

Soerense Zand Zuid 13
6961 RA Eerbeek

+31 (0)313 619 398
info@meeuwisdevries.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS