PROJECT

Boerderijtuin - Kockengen

©Groenpartners

De gerenoveerde tuin van een rustieke boerderij in Kockengen

Boerderij Bijdorp was ooit een knooppunt van het boerenleven en heeft zich getransformeerd tot een warme woonboerderij. Groenpartners, bekend om hun kunde met oude fruitbomen, werd in eerste instantie benaderd voor een opfrisbeurt van de verouderde boomgaard op het erf. Deze ontmoeting leidde tot een complete metamorfose van de grote tuin van 1800 vierkante meter, die nu perfect past bij de gerenoveerde boerderij.
Ontdek meer

Inspiratie

Terug naar de basis
Een traditionele indeling
Restauratie met oog voor detail
Natuurlijk zwemwater
CONTACT

Terug naar de basis


Groenpartners verdiepte zich in de essentie van het boerenerf en bedacht een ontwerp dat de traditionele kernwaarden van eenvoud, bruikbaarheid en traditie benadrukte. Door zorgvuldig te letten op de juiste verhoudingen en het gebruik van authentieke materialen, werd een sfeer gecreëerd die perfect aansluit bij de oorspronkelijke stijl van de boerderij. Dit laat zien hoeveel aandacht Groenpartners in de ontwerpfase hebben gestoken. Het resultaat is een boerderijtuin die functioneel is en een verlengstuk vormt van de omgeving en het karakter van het erf.

Een traditionele indeling


Een subtiele balans tussen sierlijke elementen en functionaliteit kenmerkt de indeling van de tuin van Boerderij Bijdorp. De originele functies zijn bij de renovatie van de tuin hersteld, als eer aan de historische waarde van de boerderij. Aan de voorzijde van de boerderij bevindt zich het sierlijke gedeelte van de tuin. Hier pronkt een voortuin met kleurrijke bloemen en keurig gesnoeide hagen. Achter op het erf bevinden zich de moestuin en composthoop. Het stuk tuin aan de zijkant van de boerderij dient zowel als een haardhoutopslag, klompenhok en sierlijk verlengstuk van de tuin.

Restauratie met oog voor detail


Groenpartners heeft niet alleen de tuin onder handen genomen, maar ook het historische inrijhek op het rustieke erf van Boerderij Bijdorp weer tot leven gebracht. De zorgvuldige aanpak geeft de toegangspoort een nieuw leven waarbij verleden en toekomst samenkomen. Door het behouden van de authentieke stijl van de toegangspoort straalt het erf een tijdloze elegantie uit die perfect aansluit bij het ingetogen en vriendelijke karakter van de boerderijtuin. Groenpartners zetten altijd een stapje extra om ervoor te zorgen dat de tuin perfect bij de bewoners én de omgeving past.

Natuurlijk zwemwater


Een hoogtepunt van de vernieuwde tuin is het natuurlijke zwemwater. Door slim gebruik te maken van het aanwezige water en dit te baggeren, heeft Groenpartners een idyllische zwemvijver gerealiseerd. Deze is omringd door weelderige oevers voorzien van natuurlijke beplanting. Daarnaast is er een uitnodigende vlonder aangelegd waarop je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de rustgevende sfeer. Om het plaatje compleet te maken, heeft Groenpartners een zwemtrap geïnstalleerd. Hierdoor is het water makkelijk toegankelijk voor een verfrissende duik. Zie jij jezelf al genieten in een tuin van Groenpartners?

CONTACT

Machineweg 46A1
1394 AW Nederhorst Den Berg

+31 (0) 294 23 44 16
info@groenpartners.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS