PROJECT

Gezellige tuin – Alphen aan den Rijn

©Wijsman Hoveniers

Een gezellige tuin midden in een woonwijk

Welkom in een tuin waar sfeer en natuur samenkomen midden in een levendige woonwijk. Deze gezellige tuin biedt met zijn subtiele verlichting en diverse zitgelegenheden een perfect toevluchtsoord om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Met een slimme combinatie van materialen en planten is deze tuin een ideale plek voor rust en vermaak.
Ontdek meer

Inspiratie

Natuurlijke routes
Diverse zitgelegenheden
Oase van groen en kleur
Eigentijdse touch
CONTACT

Natuurlijke routes


De combinatie van grind en lange stenen die als stapstenen fungeren, leidt bezoekers door de tuin en nodigt uit tot verkenning. Deze stapstenen zorgen niet alleen voor een praktische route, maar voegen ook een modern en speels element toe aan het ontwerp. Langs deze paden zijn verschillende zitgelegenheden gecreëerd, elk met hun eigen charme en functie. Het ontwerp neemt je dus echt mee op reis door de tuin. Dat is een van de bijzondere effecten die de tuinarchitecten van Wijsman Hoveniers in deze tuin hebben geïmplementeerd. Er zijn borders aangelegd om de beplanting te structureren en de verschillende zones in de tuin te benadrukken. Ook delen houten pergola’s de tuin gevoelsmatig op in secties, wat zorgt voor een gevoel van structuur zonder de openheid te verstoren.

Diverse zitgelegenheden


Een ruime eettafel biedt de perfecte plek voor gezellige diners met familie en vrienden, terwijl twee comfortabele stoelen in de zon ideaal zijn voor een ontspannen ochtendkoffie. Voor ultieme ontspanning is er een luxe loungeset geplaatst waar de bewoners kunnen loungen. De diverse zitplekken maken de tuin multifunctioneel en geschikt voor elke gelegenheid. Daarnaast bieden ze een rustige ontsnapping aan het bruisende leven van de omliggende woonwijk.

Oase van groen en kleur


De tuin is rijkelijk beplant met een diverse mix van groen en kleur. Buxus, lavendel, hoge grassen en diverse boompjes vormen een weelderige achtergrond met een levendige en natuurlijke uitstraling. De combinatie van verschillende planten zorgt voor een dynamisch en interessant geheel, waar elke hoek iets nieuws te bieden heeft. Over de beplanting is goed nagedacht zodat het precies aansluit bij de wensen van de bewoners. De groene basis van de beplanting wordt aangevuld met kleurrijke accenten die een levendige touch toevoegen. Ondanks de stedelijke setting, voelt de tuin als een groene oase waar natuur de boventoon voert.

Eigentijdse touch


Strak afgewerkte plantenbakken voegen een eigentijds element toe aan de gezellige tuin. Deze bakken contrasteren prachtig met de delicate beplanting en brengen een moderne touch in de natuurlijke omgeving. Samen zorgen ze voor een bijzondere sfeer. De plantenbakken dienen niet alleen als decoratieve elementen, maar bieden ook praktische voordelen door bepaalde planten extra te benadrukken en structuur aan de tuin toe te voegen. Daarnaast zijn de betonnen tegels mooi gecombineerd met grind in de tuin. Dit geeft de tuin een gebalanceerde uitstraling. Over alles is nagedacht door de tuinarchitecten van Wijsman Hoveniers.

CONTACT

Overbuurtseweg 10a,
2665 CA Bleiswijk

0182 61 64 03
info@wijsman-hoveniers.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS