PROJECT

Groene stadstuin - Maastricht

©Guy Wolfs Hoveniers

Een groene oase in de stad

Midden in de bruisende stad Maastricht bevindt zich een bescheiden achtertuin, verscholen achter een prachtige uitbouw van een woonhuis. De tuin, die gelegen is op een lager niveau dan de straat, vormt een verrassende oase van rust en weelderig groen te midden van de stedelijke drukte. Terwijl auto's voorbijrazen en toeristen kletsen op de nabijgelegen terrassen, biedt deze tuin een serene ontsnapping aan de hectiek van het stadse leven.
Ontdek meer

Inspiratie

Bewegend water
Terrassen en genieten
Bamboe voor natuurlijke privacy
Levendigheid van de natuur
CONTACT

Bewegend water


Een van de meest sfeervolle kenmerken van deze tuin is het kleine stromende watertje dat er doorheen slingert. Dit waterelement voegt niet alleen leven en reuring toe aan de tuin, maar fungeert ook als een creatieve en natuurlijke buffer tegen het omgevingsgeluid van de stad. Vooral 's avonds komt de magie tot leven wanneer de onderwaterlampjes een lichtspel creëren op de stalen bakken met bamboe. Dit geeft de tuin een magische aura krijgt dat het gehele jaar blijft verrassen.

Terrassen en genieten


Het terras met eettafel is centraal gelegen in de tuin en strategisch geplaatst in de zichtas van de woning. Deze plek vormt het bruisende middelpunt van deze groene stadstuin en nodigt uit tot gezellige diners in de buitenlucht. Het geluid van kletterend water en het zachte ruisen van bamboebladeren creëren een sfeer van sereniteit die perfect samengaat met het bruisende stadsleven op de achtergrond. Daarnaast is de houten vlonder, verscholen in de hoek van de tuin en omringd door weelderig groen een idyllische plek. Hier kunnen de bewoners zich terugtrekken voor een moment van pure ontspanning en genieten van de warme zonnestralen. Met een royale hoekbank die zorgvuldig is geselecteerd voor ultiem comfort is de vlonder de ideale plek voor lange, ontspannen middagen tussen het groen.

Bamboe voor natuurlijke privacy


In het uitgebreide ontwerpproces is strategisch gekozen voor de plaatsing van bamboe langs de achtergrens van de tuin. Dit is niet alleen een decoratief element, maar ook een doordachte manier om privacy te creëren en de zichtlijnen van de achterburen te camoufleren. Bamboe werd bewust gekozen vanwege diens natuurlijke uitstraling en het vermogen om de tuin een gevoel van ruimte te geven. Waar een massieve schutting de tuin zou kunnen inkaderen en beklemmend kan laten aanvoelen, oogt bamboe licht en luchtig. Dit draagt bij aan een harmonieuzere en meer open sfeer, waarbij de tuin naadloos overgaat in de omringende omgeving. De spotjes die in de bamboe zijn ingebouwd voegen een speels lichtspel toe aan de bewegende takken, waardoor de tuin een natuurlijke en levendige uitstraling krijgt.

Levendigheid van de natuur


Bij het aanleggen van de tuin wensten de bewoners de levendigheid van de natuur te ervaren in hun groene stadstuin. Dit is een uitdaging die perfect aansluit bij de creatieve ontwerpen van Tophoveniers. Door het combineren van verschillende elementen barst de tuin – ondanks de bescheiden omvang – van het leven. Kikkers houden de vijver levendig, libellen fladderen door de lucht en bijen en hommels zoemen rond de bloemen. Deze levendige en dynamische omgeving zorgt ervoor dat de tuin altijd bruist van activiteit, precies zoals de stadse bewoners voor ogen hadden.

CONTACT

Emmastraat 4,
6245 HV Eijsden

+31 (0) 43 409 21 61
info@guywolfs.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS