PROJECT

Prachtige villatuin Amsterdam

©Groengroep

Het Vondelpark in het klein

Ontdek een klein stukje Vondelpark midden in het bruisende Amsterdam. Hier staat een prachtige moderne villa met een tuin die oorspronkelijk ontworpen is door Piet Oudolf. De wens van de bewoners voor meer duurzaamheid, kleur en verbinding bracht Groengroep in actie. Zij creëerden daarom een levendige tuin met een speelse mix van elementen, waaronder een opvallende vijver, een gezellige overkapping en een extra terras.
Ontdek meer

Inspiratie

Over de stapstenen naar buiten
Organische structuur
Genieten van de tuin
Kleurrijk en uitbundig
CONTACT

Over de stapstenen naar buiten


De stapstenen leiden je naar buiten, waar de rechthoekige vijver direct voor het raam ligt. Door de ligging naast het raam ontstaat een mooi spiegeleffect waardoor de tuin wordt verbonden met het huis. Deze vijver fungeert ook als slimme wateropvang – een van de duurzame oplossingen in deze tuin. Daarnaast dragen ook de halfverharding en een sedumdak bij aan de wens van de bewoners voor meer duurzaamheid in de tuin. Groengroep besteed altijd veel aandacht aan de wensen van de bewoners. De tuin is immers een belangrijk deel van hun woonruimte. Na goed te hebben geluisterd naar hun wensen, gaan onze tuinarchitecten aan de slag. Alles voor het allerbeste resultaat!

Organische structuur


Erg bijzonder is de organische structuur van deze tuin. Daardoor worden er verschillende ‘geheime’ plekjes gecreëerd waar je rustig en ongezien kunt doorbrengen. Ideaal om op een ontspannen manier een boek te lezen of van het zonnetje te genieten. De organische structuur zorgt er ook voor dat je niet de hele tuin in één oogopslag kunt overzien. Achter elke hoek schuilt weer een nieuw stukje tuin wat je kunt ontdekken.

Genieten van de tuin


De tuin is natuurlijk vooral bedoeld om van te genieten. Met dat idee in gedachten creëerde Groengroep extra zitplaatsen onder een sfeervolle overkapping. Ook als het regent is het mogelijk om hier te ontspannen in de schommelstoel of om te barbecueën. Nadat de zon onder is, wordt de sterrenhemel in het plafond van deze overkapping zichtbaar. Dit is een onderdeel van het subtiele belichtingsplan voor de tuin. Aan alles is gedacht! Ook aan de kant van de haag is er een extra terrashoek geplaatst, inclusief luxe hangmat. Genieten kan hier zeker!

Kleurrijk en uitbundig


Verder is de tuin voorzien van een overvloed aan kleurrijke begroeiing die elk seizoen een nieuw uitzicht biedt In het voorjaar overheersen gele en rode tinten, terwijl de tuin in het najaar vooral paars en blauw kleurt. Het is een echt wilde bloemendak Ook vind je hier enkele meerstammige bomen die vanaf onderen worden belicht. Als je vanaf boven kijkt zie je juist een heerlijke leefruimte. Op alle terrassen en balkons staan bijzondere potten. Hierdoor krijgen de verticale lijnen tussen de woning en de tuin gestalte. Al met al een prachtig dynamisch project met veel verschillende dimensies. Mooi om naar te kijken én heerlijk om van te genieten.

CONTACT

De Oude Wijk 11,
2771 WT Boskoop

0172 – 216 732
info@groengroep.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS