PROJECT

Groene binnentuin Montfoort

©De Rooy Hoveniers

Een groene en geborgen stadstuin in het hartje van Montfort

Dit project in Montfoort begon met de wens van een jong stel om van hun beperkte stadstuin een oase van groen en sfeer te maken. De uitdaging lag in het optimaal benutten van een beperkt aantal vierkante meters en de tuin moest vooral niet te standaard worden. Om deze reden heeft De Rooy Hoveniers een prachtige binnentuin gerealiseerd waarin er veel mogelijk is.
Ontdek meer

Inspiratie

Een groene oase in een beperkte ruimte
Genieten tijdens het hele jaar
Out-of-the-Box
Meer dan alleen groen
Een binnentuin voor genietmomenten
Sfeervolle overkapping met opbergplek voor stookhout
CONTACT

Een groene oase in een beperkte ruimte


De kracht van dit project ligt in de doordachte indeling van de kleine ruimte. Met creatieve niveauverschillen en strategisch geplaatste elementen heeft De Rooy Hoveniers een multifunctionele tuin ontworpen. Door de slim geplaatste begroeiing lijkt de tuin groter dan hij is en achter elke plant is er weer iets nieuws te ontdekken. Dit is één van de redenen om een echte specialist als De Rooy Hoveniers in te schakelen. Naast de uitvoering wordt er namelijk ook veel aandacht besteed aan de ontwerpfase, zodat alles perfect op elkaar aansluit.

Genieten tijdens het hele jaar


Ondanks de gelimiteerde ruimte, is er de mogelijkheid gecreëerd om gedurende het hele jaar te genieten van de tuin. Het stel kan in de zon zitten, maar er is ook schaduw te vinden. Ideaal voor de warme weken in de lente en zomer. In de regenachtige maanden zorgt de overkapping achter in de tuin ervoor dat er een droge plek is om alsnog lekker buiten te zitten. Wanneer de wintermaanden aanbreken is het hier nog steeds fijn vertoeven dankzij de mogelijkheid om hout te stoken.

Out-of-the-Box


Wat deze tuin zo bijzonder maakt, is het 'out-of-the-box' denken wat bij dit project is toegepast. Het stel wilde geen standaardontwerp maar juist iets unieks. Om deze reden is er gekozen voor tegels die asymmetrisch zijn gelegd. Door de asymmetrie vervagen de grenzen en wordt de tuin één geheel. Deze vrije indeling zorgt ervoor dat er niet één vaste plek is waar de tafel kan worden neergezet, maar dat er juist overal in de tuin kan worden gezeten. Dat noemen wij goed gebruik maken van de ruimte!

Meer dan alleen groen


Bij De Rooy Hoveniers gaat het niet alleen om groen; maar ook om het totaalplaatje. Bij dit project hebben wij alles mogen ontzorgen, van het bouwkundige gedeelte tot aan de verlichting. Daarbij hebben wij ook gezorgd voor de beregening, vlonder en de gezellige overkapping. Op deze manier hoefden onze klanten nergens naar om te kijken en kunnen zij zorgeloos genieten van hun nieuwe binnentuin.

Een binnentuin voor genietmomenten


Het resultaat is een bijzondere, niet-alledaagse tuin met veel groen en een knusse sfeer. Deze geborgen binnentuin is een plek waar overdag een heerlijke barbecue kan worden gehouden en waar ‘s avonds van het leven kan worden genoten met vrienden en familie.
De tuin is groen maar vereist relatief weinig onderhoud. Oftewel: een weelderige tuin zonder de last van intensief beheer. Hiervoor hebben wij expres gekozen voor mooie planten die zonder veel onderhoud in leven blijven.

Sfeervolle overkapping met opbergplek voor stookhout


Achterin de tuin is er een prachtige toevoeging te vinden: een speciale opbergplek voor stookhout als onderdeel van de overkapping. Een kast fungeert als achterwand waar het stookhout makkelijk opgestapeld en bewaard kan worden. Heerlijk om in de avonduren samen te vertoeven, zowel met goed als slecht weer.

CONTACT

Binnen 27 A,
4271 BV Dussen

0416 391 135
info@derooyhoveniers.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS