PROJECT

Designtuin in Hazerswoude-Rijndijk

©Groengroep

Het verleden ontmoet het heden

Langs de oevers van de Oude Rijn stond vroeger een oud supermarktgebouw. Nadat dit werd gesloopt werd er een hoop mogelijk voor de bewoners. Zij kozen voor een uitbouw in de vorm van een serre. Hierin plaatsten zij een prachtige leefkeuken die aan alle kanten uitkijkt op de tuin. Aan Groengroep de taak om deze tuin te ontwerpen en op een verzorgde manier aan te leggen.
Ontdek meer

Inspiratie

Een bijzondere combinatie
De zoektocht naar verbinding
Spiegelvijver
Een groen statement
CONTACT

Een bijzondere combinatie


In deze landschappelijke tuin zorgen de langwerpige stapstenen voor verbinding. Je wordt als het ware over het gazon geleid. Via de stapstenen beland je via het terras en de borders naar de lange spiegelvijver. Het is bijzonder om te zien hoe mooi de oude details samensmelten met de moderne elementen. De tuinarchitecten van Groengroep doen hun naam eer aan: ieder element is perfect op elkaar afgestemd en overal zit een gedachte achter. Kortom: een prachtig project in Hazerswoude-Rijndijk.

De zoektocht naar verbinding


Met klassieke rijtuiggroene kozijnen, glas-in-loodramen en elegante zinken dakgoten ademt de serre een tijdloze, landelijke sfeer. De tuin weerspiegelt deze stijl naadloos, met een groen gazon en weelderige borders. Toch is er veel dynamiek in de tuin terug te vinden. Dat is volledig te danken aan de langwerpige stapstenen die strategisch in het gras zijn geplaatst. Samen vormen ze een geometrisch patroon die een mooi contrast bieden met de organische borders. Door de tuin te doorkruisen, verbinden deze stenen de verschillende elementen in de tuin tot een harmonieus geheel.

Spiegelvijver


Het majestueuze gazon wordt bekroond door een imposante rechthoekige spiegelvijver – een ware blikvanger in de open ruimte. Met het oog op de kleinkinderen is er expres gekozen voor ondiep water waardoor de kiezels op de bodem zichtbaar blijven. Prachtig én veilig dus. Waterlelies en sierlijke grassen creëren samen een bescheiden waterparadijs. Hierdoor ontstaat bijna een soort oasis die erom vraagt om ontdekt te worden. Zie jij jezelf al verdwalen in een creatie van Groengroep?

Een groen statement


In de beplanting spreekt Groengroep met krachtige gebaren. Grote groene vakken vol kleur trekken meteen de aandacht. In de zomer pronken dieprode Heleniums tussen de witte berkenstammen, terwijl sierlijke grassen en varens het geheel verfrissen met groene nuances. De oude kastanjeboom is een icoon uit een vervlogen tijdperk en eist terecht een ereplaats op. Deze prachtboom wordt omringd door majestueuze meerstammige bomen. Verschillende zithoeken bieden de bewoners een rustig toevluchtsoord van waaruit ze kunnen genieten van hun weelderige tuin.

CONTACT

De Oude Wijk 11,
2771 WT Boskoop

0172 – 216 732
info@groengroep.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS