PROJECT

Zwemvijver tuin - Bemelen

©Guy Wolfs Hoveniers

Een natuurlijke oase met zwemvijver in Zuid-Limburg

Midden in het serene landschap van Zuid-Limburg, waar de grens met België vervaagt door de natuur, ligt een oase van rust. Dit idyllische plekje bij een charmant Limburgs vakwerkhuis ademt authenticiteit en nodigt uit tot ontspanning. De zwemvijver is het middelpunt van deze rustige tuin, die perfect opgaat in de charmante omgeving.
Ontdek meer

Inspiratie

Zwemvijver
Een authentieke tuin met karakter
Groene omgeving
Een optische illusie
CONTACT

Zwemvijver


De bewoners van dit idyllische stukje Zuid-Limburg waren al lange tijd gefascineerd door de rustgevende allure van een zwemvijver. Na het zien van een vergelijkbaar project werd deze wens groter, waarna de creatieve vakmensen van Guy Wolfs Hoveniers deze droom tot werkelijkheid hebben gebracht. Nu is de zwemvijver niet alleen een bron van verfrissing en plezier voor de bewoners zelf, maar ook voor hun gasten. Als eigenaren van een Airbnb delen ze het pronkstuk graag met anderen, zodat zowel de bewoners als gasten kunnen genieten van verfrissing en ontspanning. Daarnaast weerspiegelt de vijver de rustgevende sfeer van het Limburgse platteland. Het geluid van kabbelend water en het gezang van vogels vormen de perfecte achtergrondmuziek voor momenten van ontspanning.

Een authentieke tuin met karakter


Deze tuin is geen doorsnee high-end design, maar een authentiek stukje natuur dat naadloos aansluit bij de rustieke charme van het Limburgse vakwerkhuis. Met jarenlange ervaring wisten onze tuinarchitecten deze unieke charme om te zetten in een passend tuinontwerp. Hier, te midden van de glooiende heuvels en weelderige landschappen, vind je een oase van rust en eenvoud. Naast de zwemvijver als het kloppende hart van de tuin zijn er elementen voor comfort en ontspanning toegevoegd. Zo is de vijver aangelegd in het verlengde van een gezellige en overkapte loungehoek waar genoten kan worden van de zwoele zomeravonden. Daarnaast biedt de tuin uitgestrekte ruimte voor wandelingen in het Limburgse landschap. Het geheel straalt een gevoel van tijdloosheid uit, waar moderne gemakken samengaan met de traditionele esthetiek van het vakwerkhuis.

Groene omgeving


Hoewel een deel van de beplanting al aanwezig was, zijn de borders rondom de zwemvijver zorgvuldig aangepakt. Bloemrijke planten sieren het pad langs de vijver, terwijl andere planten juist zijn gekozen om voedingsstoffen uit het water te halen. Dit zorgt niet alleen voor een gebalanceerd ecosysteem, maar ook voor een prachtig groen decor dat het hele jaar door bloeit. Zelfs in de winter biedt de tuin een levendig schouwspel, met planten die seizoensbreed kleur en beweging brengen.

Een optische illusie


Een van de grootste uitdagingen bij de aanleg van deze tuin was het creëren van een optisch zwevend tegelpad rondom de zwemvijver. Dit strakke pad, waar de zwemvijver als het ware onderdoor loopt, is een waar stuk vakmanschap en precisie. Het voegt niet alleen een speels element toe, maar het geeft ook een modern vleugje aan de authentieke tuin. Daarnaast weerspiegelt de vierkante overkapping in het kristalheldere water van de zwemvijver, waardoor een tweede interessante optische illusie ontstaat. Deze details versterken de kracht van onze Tophoveniers.

CONTACT

Emmastraat 4,
6245 HV Eijsden

+31 (0) 43 409 21 61
info@guywolfs.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS