PROJECT

Weelderige tuin - Sleeuwijk

©De Rooy Hoveniers

Een weelderige tuin aan het polderlandschap

Achter een nieuwbouwwoning gelegen aan de rand van het uitgestrekte polderlandschap verschuilt zich een ruimtelijke tuin. De wens van de bewoners was duidelijk: een tuin vol weelderige borders met bloemen, heesters en bomen die het hele jaar door een feest is om in te verblijven. Bovendien moest de tuin veilig zijn voor de kleinkinderen en naadloos overgaan in het omringende landschap. Deze elementen zijn zorgvuldig meegenomen in het ontwerp en de uitvoering van de weelderige tuin.
Ontdek meer

Inspiratie

Kleurrijke borders
Zitplaatsen en speelruimte
Biodiversiteit
Naadloze overgang naar het polderlandschap
CONTACT

Kleurrijke borders


De tuin is ontworpen met een overvloed aan kleurrijke borders die gedurende het hele jaar voor visuele pracht zorgen. Liguster, meidoorn, wilgen en rietpluimen vormen de kern van de beplanting en passen perfect in de natuurlijke omgeving. De strategische plaatsing van de borders zorgt voor een dynamische uitstraling. Hier is goed over nagedacht door de Tophoveniers van dienst. Deze planten zijn zorgvuldig geselecteerd om zowel esthetische waarde als ecologische voordelen te bieden. Hierdoor is de weelderige tuin een uitbreiding van het polderlandschap.

Zitplaatsen en speelruimte


Overal in de tuin zijn gezellige zitplaatsen gecreëerd waar de bewoners kunnen ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht. Stoere eiken pergola’s begroeid met blauweregen bieden natuurlijke zonwering en voegen een vleugje charme toe aan de buitenruimte. Deze zitplaatsen zijn ideaal voor rustige momenten, een goed boek of een gezellige bijeenkomst met vrienden en familie. Tegelijkertijd is de tuin een speelparadijs voor de kleinkinderen met voldoende ruimte om te rennen en de natuur te ontdekken.

Biodiversiteit


De tuin is niet alleen een feest voor het oog, maar ook een toevluchtsoord voor diverse dieren. De beplanting is zorgvuldig gekozen om een rijke biodiversiteit te ondersteunen, met planten die jaarrond zaden en vruchten produceren. Insecten zoals bijen, vlinders en spinnen en een verscheidenheid aan vogels worden door de tuin aangetrokken. Zo dragen zij bij aan het levendige ecosysteem van de tuin. De planten zijn in overleg met de bewoners gekozen om precies aan te sluiten bij hun wensen.

Naadloze overgang naar het polderlandschap


De Rooy Hoveniers nemen hun rol als Tophovenier erg serieus als het gaat om sfeerbeleving. De weelderige tuin gaat naadloos over in het omliggende polderlandschap, waardoor een gevoel van eenheid en balans ontstaat. Deze natuurlijke overgang zorgt ervoor dat de tuin geen een afgesloten ruimte is, maar juist een verlengstuk van het prachtige landschap waarin het zich bevindt. Dit gevoel van oneindigheid wordt versterkt door het strategische gebruik van beplanting en waterpartijen. Het is een plek waar de bewoners kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur, zonder de grenzen tussen tuin en landschap te voelen.

CONTACT

Binnen 27 A,
4271 BV Dussen

0416 391 135
info@derooyhoveniers.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS