PROJECT

Groene tuin – Het Groene Hart

©Groengroep

Voor de groene liefhebber

Midden in het Groene Hart ligt langs het kabbelende water van de Oude Rijn deze vrijstaande woning met een riante tuin. De bewoners zijn ware tuinliefhebbers die vaak en graag buiten zijn, al dan niet met hun handen in de aarde. De aanleg van de tuin dateert van twintig jaar geleden. Hoewel het oorspronkelijke ontwerp behouden bleef, is de tuin goed onder handen genomen. Zo werden de borders werden vernieuwd, het gras gerenoveerd en er kwamen meer glooiingen en organische vormen om de tuin van afwisseling en diepte te voorzien.
Ontdek meer

Inspiratie

Wat goed is, blijft
Organische vormen
Duurzaam onderhoud
Vrijheid en ontspanning
CONTACT

Wat goed is, blijft


Omdat de basis van deze tuin goed was, richtte Groengroep zich op een renovatie waarbij het goede behouden bleef. Herbruikbare heesters werden elders geplant, prachtige rode acers op stam kregen een meer zichtbare plek en bomen die groot waren gegroeid bleven staan. Het gazon kreeg een flinke oppepper met een grondverbeteraar en kan nu gemakkelijk onderhouden worden met behulp van een robotmaaier. Met respect voor de natuur is er veel te bereiken.

Organische vormen


De borders die in de loop der jaren wat overwoekerd waren geraakt, werden opnieuw ingericht met beplanting die het hele jaar door kleur en afwisseling biedt. Dit detail biedt plezier voor de bewoners gedurende het hele jaar. Een deel van het gras werd vervangen door nieuwe borders. De padenstructuur bleef onveranderd, waarbij de paden waren aangelegd met oude gebakken walen. Wel heeft de toevoeging van meer glooiende lijnen organische vormen gecreëerd. Dit geeft de tuin meer diepte en een harmonisch samenspel tussen alle elementen, zoals de bomen, de paden en de bloeiende borders.

Duurzaam onderhoud


Een grote groene tuin als deze past perfect bij de bewoners, die een voorliefde voor tuinieren hebben en er veel tijd en liefde in willen steken. Tegelijkertijd zijn de borders zo ingericht dat onkruid geen kans meer krijgt zodra de beplanting is aangeslagen en uitgegroeid. Dit geeft de bewoners de geruststelling dat zij ook op hogere leeftijd van hun tuin kunnen blijven genieten. Deze manier van werken past perfect bij een Tophovenier zoals Groengroep. De wensen van de bewoners staan voorop en de oplossing sluit hier als maatwerk bij aan.

Vrijheid en ontspanning


De tuin ademt een sfeer van vrijheid en ontspanning, wat wordt versterkt door de nonchalante stijl van de beplanting. Het ontwerp zorgt ervoor dat de tuin er altijd uitnodigend en ongecompliceerd uitziet, met planten die op een natuurlijke en losse manier zijn gerangschikt. Dit creëert niet alleen een esthetisch aantrekkelijk geheel, maar ook een omgeving waar de bewoners zich direct op hun gemak voelen. Hier kunnen ze zich volledig losmaken van de dagelijkse drukte en genieten van de eenvoudige voldoening van het buitenleven. Met het levendige uitzicht over de waterkant afgewisseld door knotwilgen en dotterbloemen is deze groene tuin een heerlijke plek.

CONTACT

De Oude Wijk 11,
2771 WT Boskoop

0172 – 216 732
info@groengroep.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS