PROJECT

Stadstuin - Amsterdam

©Groengroep

Op vakantie in eigen stadstuin

In Amsterdam, grenzend aan het Vondelpark, ligt een stadswoning met een smalle, langgerekte tuin die aanvoelt als een vakantieoase. De bewoner, een architect, heeft achter in de tuin een tiny house gebouwd. Hierdoor is er een unieke buitenruimte ontstaan met een vakantiegevoel. Met het beplantingsplan van Jacqueline van der Kloet is deze tuin een kleurrijke, weelderige en ontspannen plek geworden, die een prachtig tegenwicht biedt voor de drukte van de stad.
Ontdek meer

Inspiratie

Tiny house
Een roze zomer
Subtiele overgangen
Losjes en ontspannen
CONTACT

Tiny house


Achterin de tuin ligt een tiny house verscholen tussen het groen. Dit compacte maar comfortabele verblijf biedt alle gemakken van een loft en dient als een ideale plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Op deze serene en afgezonderde plek kunnen de bewoners echt tot rust komen. Het gevoel van afzondering wordt versterkt door het omliggende groen, waardoor het tiny house een eigen, rustige wereld vormt binnen de dynamische stad.

Een roze zomer


Deze stadstuin is een groene oase in de hectiek van Amsterdam. Hortensia’s en Annabelles sieren de zomer met hun subtiele pastelkleuren, terwijl het dieppaarse van de vlinderstruik voor een opvallend accent zorgt. In het midden torent de meerstammige Koelreuteria, ook wel de lampionboom genoemd, boven alles uit. Deze boom moest door Groengroep over het huis getakeld moest worden en fungeert als natuurlijke parasol voor de andere planten. Aan weerszijden van de tuin zijn de klimophagen verstevigd met nieuwe ondersteuningen, waardoor ze weer vol en stevig staan.

Subtiele overgangen


Aan de kant van het woonhuis is een terras aangelegd met donkere klinkers. Deze gaan op een subtiele manier over in half-verharde paden van castle grind. De borders zijn omzoomd met cortenstalen randen die zichtbaar uitsteken. Deze randen zijn ter plekke gewalst om de juiste ronding aan te nemen. Het cortenstaal komt ook terug in de staande delen van twee treden achter in de tuin, waar een zwart gebeitste schutting en hoge bomen de afscheiding met de buren vormen.

Losjes en ontspannen


Hoewel de stadstuin smal is, is er nu voldoende ruimte om rond te wandelen. De weelderige beplanting oogt losjes en ontspannen en nodigt uit om even stil te staan bij een mooi hoekje dat voor de bewoners van emotionele waarde is. Op een zonnige dag lijkt de drukke stad hier ver weg. Vanuit het tiny house is het woonhuis amper te zien. Hier is natuurlijk veel aandacht aan besteed door Groengroep tijdens het ontwerpproces. Laat het gedoe van alledag dus maar even voor wat het is en geniet van de rust in deze groene oase.

CONTACT

De Oude Wijk 11,
2771 WT Boskoop

0172 – 216 732
info@groengroep.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS