PROJECT

Patiotuin - Eijsden

©Guy Wolfs Hoveniers

Een patiotuin in moderne Ibiza-sfeer

In het Limburgse Eijsden schittert een tuin met moderne en mediterrane elementen. Door het gebruik van strakke lijnen, een minimalistische stijl en de toevoeging van stalen bakken met een poedercoating is deze tuin de definitie van een high-end designtuin.
Ontdek meer

Inspiratie

Maatwerk tot in de details
Van wens naar werkelijkheid
De kracht van beplanting
Seizoensbeleving in de tuin
CONTACT

Maatwerk tot in de details


Met een oppervlakte van 75 vierkante meter is deze tuin relatief klein van formaat. Desondanks is hij groots in ontwerp en zeer geschikt voor onze Tophoveniers. Door gebruik te maken van maatwerk en diverse bouwkundige elementen is dynamiek en diepte toegevoegd. Elk element is zorgvuldig uitgewerkt in eigen beheer, van het ontwerp tot aan de uitvoering. Neem bijvoorbeeld de trap, waarbij elk stuk keramiek zorgvuldig is verzaagd en gelijmd om een naadloze en toch opvallende uitstraling te creëren. Daarnaast zijn de stalen bakken gepoedercoat, waardoor ze niet alleen een functionele ruimte voor bloemen en planten bieden maar ook een esthetisch statement op zichzelf zijn. Ook de vlonders, houten bank en vijver zijn op maat gemaakt om perfect in de patiotuin te passen.

Van wens naar werkelijkheid


Deze tuin is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de klant en ons team van ontwerpers en vakmensen. Met een duidelijke visie en de wens voor een zwevende vijver is middels 3D-ontwerpen een realistisch ontwerp ontwikkeld. De zwevende vijver was hierbij het startpunt en rondom dit pronkstuk is de rest van de patiotuin ontworpen. Met een overkapping om droog te zitten, een zonnig terras en eettafel met vaste bank zijn alle wensen vervuld. Weinig onderhoud was een belangrijk element en tijdens de selectie van materiaal is hier rekening mee gehouden. De grote keramische tegels op de grond en het gepoedercoat staal vereenvoudigen het onderhoud en garanderen een tijdloze uitstraling. Hiernaast vraagt de beplanting weinig aandacht, waardoor de bewoners zorgeloos kunnen genieten van de tuin.

De kracht van beplanting


Bij het ontwerpen van deze moderne oase lag de nadruk op één essentieel aspect: de beplanting. In een omgeving gedomineerd door strakke lijnen en moderne materialen is de juiste keuze aan beplanting onmisbaar voor een gevoel van levendigheid. Het is de groene tegenhanger die zorgt voor een zachtheid en warmte te midden van de bouwkundige precisie. Het belang van groen in de buitenruimte is onmisbaar in de ontwerpen Tophoveniers. Door te spelen met verschillende texturen, kleuren en hoogtes is een boeiend landschap van beplanting gecreëerd dat het hele jaar door aantrekkelijk is. De combinatie van siergrassen met hun fijne bladeren naast meer robuuste planten met een stevige bladstructuur vormt een dynamiek die nooit verveelt.

Seizoensbeleving in de tuin


Deze prachtige tuin is een genot voor de zintuigen, vanaf het vroege voorjaar tot in de late winter. In één oogopslag kun je de gehele tuin overzien, waardoor elke hoek en detail direct tot zijn recht komt. Hierdoor is echter het harmonieuze geheel van de patiotuin zeer cruciaal. Hoogtes en bloeitijden zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd, zodat de tuin ook in de wintermaanden zijn charme behoudt. Siergrassen die goudbruin kleuren bij vorst of sneeuw geven een betoverend winterbeeld. Zo blijft de tuin verbazen en haar uitstraling behouden, seizoen na seizoen.

CONTACT

Emmastraat 4,
6245 HV Eijsden

+31 (0) 43 409 21 61
info@guywolfs.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS