PROJECT

Bedrijfstuin – Varsseveld

©Esselink Tuinen

Van school naar kantoor: een groene transformatie

Deze voormalige school is getransformeerd tot een modern kantoorgebouw, waarbij een prachtige balans is gevonden tussen oud en nieuw. De bedrijfstuin, met zijn mix van historische charme en eigentijdse elementen, biedt veel privacy en intrigerende doorkijkjes. Het groen vormt de verbindende factor, waardoor een harmonieuze en rustgevende buitenruimte is gecreëerd. Deze tuin is niet zomaar een aanvulling op het kantoor, maar een essentieel onderdeel van een werkruimte die welzijn, creativiteit en productiviteit bevordert.
Ontdek meer

Inspiratie

Lichtgewicht en innovatief
Sedumdaken
Blikvanger: het waterelement
Privacy en doorkijkjes
CONTACT

Lichtgewicht en innovatief


Een deel van de bedrijfstuin bevindt zich op een kelder, een uitdaging die is aangegaan met een lichtgewicht onderbouw. Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat de tuin niet alleen functioneel is, maar ook een visueel aantrekkelijk en serene omgeving biedt voor werknemers om te ontspannen en inspiratie op te doen. Het gebruik van lichtgewicht materialen garandeert de stabiliteit en duurzaamheid van de bovenliggende tuin. In dit project werd de klant door de vooruitstrevende hoveniers van Esselink Tuinen volledig ontzorgd, van de aanleg van het riool en de toegangspoorten tot het beregeningssysteem en de verlichting. Deze uitgebreide service heeft ervoor gezorgd dat de klant zorgeloos kan genieten van het eindresultaat.

Sedumdaken


De daken van het gebouw zijn bedekt met sedum, een keuze die niet alleen esthetisch verantwoord is, maar ook bijdraagt aan een betere klimaathuishouding en biodiversiteit. Sedumdaken hebben een isolerende werking, verminderen de opwarming van het gebouw en bieden een habitat voor diverse planten en dieren. Hiermee bevorderen ze de biodiversiteit van de leefomgeving. Dit groene dak maakt het kantoor niet alleen milieuvriendelijker, maar ook een prettiger plek om te werken.

Blikvanger: het waterelement


Het waterelement dat uit de strak geschoren taxushaag springt, is een ware blikvanger. Dit speelse en rustgevende element trekt niet alleen de aandacht van de kantoormedewerkers, maar ook van vogels die graag een verfrissende duik nemen of komen drinken. Het constante gekabbel van het water creëert een ontspannen sfeer die perfect aansluit bij de groene omgeving en zorgt voor een dynamische toevoeging. Het waterelement benadrukt dat de vakmensen van Tophoveniers de beleving van een tuin koesteren en hoog in het vaandel hebben staan.

Privacy en doorkijkjes


De bedrijfstuin biedt veel privacy dankzij de strategisch geplaatste groene elementen en slim ontworpen doorkijkjes die tijdens het uitgebreide ontwerpproces zijn ontstaan. Hiermee wordt een gevoel van openheid en verbondenheid met de natuur gecreëerd, zonder in te leveren op de privacy die zo belangrijk is in een kantooromgeving. De groene zones fungeren als natuurlijke schermen die werkplekken afschermen van nieuwsgierige blikken en tegelijkertijd een rustgevende achtergrond bieden voor werknemers.

CONTACT

Dersenkamp 4,
7095 BS De Heurne

0543 461 485
info@esselinktuinen.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS