PROJECT

Groene stadstuin Rotterdam

©Groengroep

Ontspannen in een groene omgeving

Neem een kijkje in deze prachtige tuin in Rotterdam. Een leuk feitje is dat Groengroep zowel deze als de naastgelegen tuin mocht ontwerpen en aanleggen voor dit nieuwbouwproject. Bij dit project hebben de bewoners zelf het stuk grond gekocht en verder ontwikkeld. Dit betekende dat zij de invulling van het project konden verzorgen.
Ontdek meer

Inspiratie

Bijzonder project met aangrenzende binnentuin
Een oase van rust
Geborgen, maar tóch open
De kleur groen is overal te vinden!
Praktisch én mooi
CONTACT

Bijzonder project met aangrenzende binnentuin


De bewoners kozen voor een gezamenlijke binnentuin, met een open verbinding naar de privétuinen. Twee van deze tuinen mochten worden opgepakt door Groengroep. De wensen van de bewoners kunnen van elkaar verschillen en dat leidt vaak tot unieke tuinen. Zo ook nu! Beide tuinen kregen totaal verschillende ontwerpen. Bij deze tuin leidde dat tot een heerlijke loungetuin in het groen, inclusief een op maat gemaakte aluminium pergola.

Een oase van rust


In deze tuin draait alles om ontspanning. Omgeven door weelderig groen en verschillende bladvormen, nodigt het loungeterras uit tot heerlijke momenten van rust. Het pronkstuk van het ontwerp is de pergola. Vanwege het formaat is er gekozen voor een op maat gemaakte aluminium constructie. Dit zorgt voor een sierlijkere uitstraling dan een massieven houten pergola. Ook kan alle bedrading in een aluminium constructie worden weggewerkt. Dankzij de sfeervolle verlichting krijgt deze tuin ’s avonds een heerlijk ontspannen sfeer.

Geborgen, maar tóch open


Langs de pergola is op iedere staander een andere klimplant aangelegd, zoals de groenblijvende clematis die in het voorjaar prachtige bloemen voortbrengt. Door weelderige begroeiing aan te brengen, zorgt de pergola voor een gezellige beslotenheid op het terras. Toch zijn er genoeg kijklijnen die openblijven, waardoor het open karakter van de tuin niet teniet wordt gedaan. De connectie met de binnentuin is er namelijk niet voor niets! Met slimme adviezen en een kwalitatieve uitvoering, zorgt Groengroep voor de juiste sfeer in iedere tuin.

De kleur groen is overal te vinden!


In deze binnentuin domineren groentinten en diverse bladvormen de ruimte. Van de weelderige groenblijvende Fatsia tot de stoere bladeren van de bananenplant, elke plant draagt bij aan de rustige sfeer in de tuin. Het rode siergras voegt diepte toe en zorgt voor een levendig contrast. Met een walnotenboom en een kiwiplant is ook gedacht aan eetbare gewassen, wat de tuin een verrassend veelzijdig karakter geeft.

Praktisch én mooi


Achter in de tuin leidt een elegante trap van Belgisch hardsteen naar de gezamenlijke binnentuin. Deze natuurlijke en duurzame keuze past prachtig bij het terras en het half-verharde tuinpad. Het resultaat? Een perfecte balans tussen functionaliteit en uitstraling, waardoor deze tuin een uitnodigende plek is om te loungen en te genieten van de groene omgeving.

CONTACT

De Oude Wijk 11,
2771 WT Boskoop

0172 – 216 732
info@groengroep.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS