PROJECT

Villatuin met zwembad

©Meeuwis de Vries Tuinen

Een mediterrane villatuin in Nederland

In een prachtige villatuin in Nederland, met een zwembad en een mediterrane sfeer, zijn de bewoners meer dan tevreden met hun nieuwe tuin. De tuin werd ontworpen en aangelegd door Meeuwis de Vries Tuinen, dezelfde specialisten die al 25 jaar eerder hun vorige tuin hadden aangelegd. Het resultaat is een open tuin met weinig onderhoud, mooie zitplekken rond het zwembad en de binnenplaats en een sfeer die doet denken aan Zuid-Europa.
Ontdek meer

Inspiratie

Ontwerp op maat
Zorgvuldige uitvoering
Betoverend resultaat
Duurzaam onderhoud
CONTACT

Ontwerp op maat


Voor het ontwerp van de tuin werd er goed geluisterd naar de wensen van de bewoners, die een mediterrane sfeer voor ogen hadden. De ontwerpster bracht eigen ideeën in en adviseerde over realistische keuzes voor het Nederlandse klimaat. Zo werden palm- en olijfbomen vervangen door oer-Hollandse alternatieven met een Zuid-Europese uitstraling. Dit zorgt ervoor dat de tuin niet alleen mooi, maar ook praktisch en duurzaam is. Op dit vlak merk je echt dat je met een Tophovenier te maken hebt. Meedenken wordt naar een heel nieuw niveau gebracht. Tenslotte werd er aandacht besteed aan de functionaliteit van de tuin. Met strategisch geplaatste zithoeken en eetplekken kunnen de bewoners op verschillende momenten van de dag genieten van zon en schaduw.

Zorgvuldige uitvoering


Na het bespreken van verschillende alternatieven en het maken van keuzes voor materialen werd het ontwerp definitief en kon de uitvoering beginnen. De aanleg van de tuin vereiste een nauwkeurige planning en samenwerking tussen verschillende disciplines, waaronder de zwembadleverancier. Meeuwis de Vries Tuinen zette een ervaren projectleider in om het gehele werk te coördineren. Dankzij deze zorgvuldige aanpak verliep de uitvoering uitstekend, werden afspraken nagekomen en kon er snel worden ingespeeld op kleine veranderingen in het ontwerp.

Betoverend resultaat


Het eindresultaat van de tuinaanleg is precies wat de bewoners wensten. De binnenplaats, omringd door het huis, is een heerlijke plek geworden om te vertoeven. Prachtige cortenstalen grassenborders geven de binnenplaats een elegante uitstraling. De plek rond het zwembad ademt de mediterrane sfeer die de bewoners voor ogen hadden. Mooie bomen, zorgvuldig geplaatste zichtlijnen en een duurzaam terras maken het geheel af. Deze villatuin nodigt uit om te ontspannen en te genieten van de schoonheid en rust.

Duurzaam onderhoud


Ook het onderhoud van de tuin is in handen van Meeuwis de Vries Tuinen. Zo is de entree van het huis opnieuw ontworpen om deze beter te laten aansluiten op de sfeer van de tuin en de omgeving. Op deze manier levert de Tophovenier niet alleen een prachtige tuin af, maar onderhouden ze deze ook. Hiermee wordt het werk volledig uit handen genomen. Dat is natuurlijk wel zo fijn. Het zorgvuldige en consequente onderhoud van de villatuin zorgt voor een duurzame kwaliteit. Hierdoor kunnen de bewoners blijvend genieten van een onderhoudsvriendelijke tuin.

CONTACT

Soerense Zand Zuid 13
6961 RA Eerbeek

+31 (0)313 619 398
info@meeuwisdevries.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS