PROJECT

Zwevend terras Moordrecht

©Wijsman Hoveniers

Het zwevend terras op 16 heipalen in Moordrecht

In Moordrecht, waar water de omgeving kenmerkt, hebben we een uniek project afgerond: een zwevend terras op zestien heipalen. Dit bijzondere terras van circa 85 m² is niet alleen een esthetisch hoogstandje, maar ook een staaltje van innovatie en vakmanschap. De bestaande tuin ging helemaal op zijn kop. Alleen de twee aanwezige knotwilgen bleven op verzoek van de eigenaren gespaard.
Ontdek meer

Inspiratie

Een unieke constructie
Functionaliteit en esthetiek gecombineerd
Maatwerk en detailwerk
Een uitnodigende buitenruimte
CONTACT

Een unieke constructie


Het zwevende terras rust op zestien heipalen, waardoor het als het ware boven de grond zweeft. Deze constructie, hoewel niet alledaags, was noodzakelijk vanwege de ligging van het perceel. Het vermijden van verzakkingen en het minimaliseren van toekomstig onderhoud stonden hoog op de prioriteitenlijst van de klant. De wensen van onze klanten staan altijd centraal in de plannen. Door de juiste afmetingen en plaatsing van de heipalen te bepalen, kon het terras stevig worden verankerd zonder de grond te belasten.

Functionaliteit en esthetiek gecombineerd


Naast functionaliteit stond ook esthetiek centraal bij dit project. De keuze voor een glasplaat bij de deur, zodat de bewoners comfortabel op blote voeten naar buiten kunnen lopen, getuigt van doordacht ontwerp. Bovendien zijn er op strategische plaatsen roosters geïntegreerd, niet alleen als functionele loopvlakken, maar ook als designelementen die de illusie van zweven boven het water versterken.

Maatwerk en detailwerk


Het realiseren van een zwevend terras vereiste nauwkeurigheid en precisie. Het meten en plaatsen van de heipalen was een uitdagend proces dat zorgvuldig werd uitgevoerd om de juiste hoogte en stabiliteit te garanderen. De specialisten van Wijsman Hoveniers gaan een uitdagende taak nooit uit de weg. Met onze expertise is er veel voorwerk gedaan om ervoor te zorgen dat alles perfect kon worden uitgevoerd - en met succes! Tenslotte zijn details zoals verlichting en grensverlichting zorgvuldig geïntegreerd om niet alleen functionaliteit, maar ook sfeer te bieden aan de buitenruimte.

Een uitnodigende buitenruimte


De eigenaren wilden een groene buitenruimte met zo min mogelijk onderhoud. Met deze wens in het achterhoofd hebben de Tophoveniers bij Wijsman gezorgd voor de juiste beplanting. Het resultaat: een onderhoudsarme plek om te relaxen en om te eten, met aandacht voor voldoende privacy. Deze buitenruimte biedt de eigenaren een oase van rust en ontspanning, midden in de drukke randstad. Omgeven door groen en met voldoende privacy om te genieten van de buitenlucht, vormt het terras een harmonieus verlengstuk van de woning. Een échte eyecatcher dus.

CONTACT

Overbuurtseweg 10a,
2665 CA Bleiswijk

0182 61 64 03
info@wijsman-hoveniers.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS