PROJECT

Duurzame bedrijfstuin

©Esselink Tuinen

Een authentieke vijvertuin tegen de bosrand

In het idyllische dorpje Rhede, gelegen in het grensgebied met Nederland, ligt een voormalige rustieke boerderij die als een tijdloos plaatje tegen de bosrand aanleunt. Daar, waar de geur van het bos samenkomt met de kleuren van gras en bloemen, is deze vijvertuin een oase van rust en schoonheid. Ontworpen door Esselink Tuinen, ademt deze uitgestrekte tuin een sfeer van sereniteit en harmonie, waar elk element zorgvuldig is gekozen om een authentieke buitenruimte te creëren.
Ontdek meer

Inspiratie

Water als rode draad
Natuurlijke schoonheid
De oude boerenschuur
Kalm en tijdloos
CONTACT

Water als rode draad


De wens van de opdrachtgever was duidelijk: water moest een centrale rol spelen in de tuin van hun dromen. Met exclusief vakmanschap en creativiteit heeft Esselink Tuinen het regenwater afgekoppeld en opnieuw geleid, resulterend in een prachtige vijver die het hart van de tuin vormt. Vanuit een smalle watergang wordt het water opgepompt naar een organisch gevormde vijver, omringd door een riant vlonder waarop men kan genieten van de rustgevende aanblik van het water, de kleurrijke vissen en de weelderige tuin eromheen. De vrijgekomen grond uit de waterpartij is op slimme wijze verwerkt in de tuin, met als resultaat spannende glooiingen die het landschap een levendige dynamiek geven.

Natuurlijke schoonheid


In deze tuin is elke hoek een feest voor de zintuigen. De subtiele wateroverloop tussen de weelderige grassen creëert een oase van rust en natuurlijke schoonheid. De grassen en bloeiende vaste planten vormen een prachtig kleurenpalet dat de tuin tot leven brengt, met tinten groen en bloemen elk seizoen de bewoners verrassen met hun levendigheid. Hierdoor krijgt de tuin de allure die Tophoveniers belichaamt.

De oude boerenschuur


Esselink Tuinen heeft op een bijzondere en duurzame wijze de oude boerenschuur weten te behouden. Als een symbool voor het verleden in combinatie met vernieuwing is de oude boerenschuur omgetoverd tot een architectonisch meesterwerk. De oorspronkelijke structuur is opengemaakt, waardoor een gevoel van ruimte en licht de boerenschuur doordringt. De lijnen van de schuur zijn versterkt en verfraaid door elegante eiken staanders met klimdraad, die geleidelijk begroeid wordt met wilde wingerd. Deze subtiele toevoeging geeft de schuur een nieuw leven zonder de bestaande schoonheid weg te nemen.

Kalm en tijdloos


Deze kalme vijvertuin in het mooie Rhede is niet zomaar een buitenruimte; het is een tijdloos project dat de schoonheid van de natuur vastlegt. Hier, te midden van de weidse landschappen en de bossen, kan men genieten van de eenvoudige vreugde van het buitenleven. Het is een tuin die leeft, bloeit met de seizoenen en die uitnodigt voor ontspanning. Met water als rode draad en de rustieke elementen van de boerderij is deze plek een symbool van rust en tijdloosheid.

CONTACT

Dersenkamp 4,
7095 BS De Heurne

0543 461 485
info@esselinktuinen.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS