PROJECT

Wellnesstuin Velp

©Hendriks Hoveniers

Een oase van luxe en wellness

In een chique straat, omringd door statige villa's met een tijdloze charme, vonden de bewoners van een prachtig huis hun droomtuin. Hun wens? Een oase van rust en luxe met een zwembad als stralend middelpunt. Studio Kees Marcelis en wij van Hendriks Hoveniers werden ingeschakeld om deze visie tot leven te brengen. Wat volgde was een samenwerking tussen vakmanschap en de hoogst haalbare esthetiek.
Ontdek meer

Inspiratie

Samensmelting van stijlen
Groene rust
Zwembad en poolhouse
De finishing touch
CONTACT

Samensmelting van stijlen


Bij het ontwerp stond respect voor de oorspronkelijke stijl van het pand voorop. De tuinarchitecten hebben met aandacht geluisterd naar de wensen van de bewoners en zorgvuldige keuzes gemaakt in het ontwerpproces. Hierdoor heeft de voortuin zijn klassieke uitstraling behouden, die harmonieus aansluit bij de elegantie van de straat. Als eerbetoon aan het historische karakter van de villa zijn de tuinpaden en terrassen deels voorzien van traditioneel Belgisch hardsteen. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen erfgoed en moderniteit.

Groene rust


Het groen in de tuin is springlevend, altijd veranderend en fris voor het oog. Door slim gebruik te maken twee majestueuze Pinus bomen werden inkijk en privacy subtiel beheerd, waardoor de tuin een gevoel van geborgenheid en rust uitstraalt. Naast de wintergroene hagen, het gazon en wolkhagen is de tuin verrijkt met bloemrijke borders. Met een cocktail van grassen en een explosie van bloeiende vaste planten zorgen deze borders ervoor dat ieder seizoen een afwisselende beleving geeft in de tuin.

Zwembad en poolhouse


De pronkstukken van de tuin, het zwembad en het bijbehorende poolhouse, zijn ware meesterwerken op het gebied van vakmanschap en design. Tot in de kleinste details uitgewerkt, straalt het poolhouse een sfeer van exclusiviteit uit. Met een complete bar en een knapperende open haard kunnen de bewoners eindeloos genieten van gezellige avonden onder de sterrenhemel. Dankzij de samenwerking met Heuff zwembaden en Rob Bruins is het zwembad voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Hierdoor kunnen de bewoners zich zorgeloos onderdompelen in hun oase van luxe. De toevoeging van de buitendouche maakt de wellnesstuin compleet.

De finishing touch


Een oude stadsvilla met houten veranda en originele details vraagt om tuinmeubels die bij het huis passen. Hendriks Outdoor Styling heeft gezorgd voor de finishing touch waardoor er optimaal genoten kan worden van deze wellnesstuin. De hoogwaardige tuinmeubels van Royal Botania en Tribú zijn naadloos geïntegreerd in de groene omgeving. Op de veranda is gekozen voor de Zenhit lounge set van Royal Botania, die door zijn modulaire karakter makkelijk te verzetten is naar een daybed, chaise longue of losse stoelen. Het daybed naast het zwembad is van Tribù. Met de super comfortabele kussens is dit Mood daybed een heerlijke plek om te luieren na het zwemmen.

De bloempotten van Atelier Vierkant voegen een extra dosis stijl toe aan de ruimte en de op maat gemaakte eettafel met Corian blad kan het gehele jaar buiten staan. De combinatie tussen het groen met enkele bouwkundige tuinmuurtjes, bloempotten en de wellness van een zwembad met buitendouche maken dit plaatje echt uniek. Kortom: een heerlijke oase van rust en luxe met alle gemakken van dien! Dat is wat je kunt verwachten van een tuin gerealiseerd door Hendriks Hoveniers.

CONTACT

Tatelaarweg 20,
6941 RB Didam

0316 26 81 07
info@hendriksultiemeklasse.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS