PROJECT

Bloemen pluktuin Aalten

©Esselink Tuinen

Een bloemrijk paradijs

In het rustige Aalten, verscholen achter een moderne woning, bevindt zich een weelderige tuin vol kleur en geur. Een onverwachte uitbreiding van de grond zorgde voor een complete transformatie van de tuin. Het resultaat? Een waar paradijs voor liefhebbers van bloemen en natuur.
Ontdek meer

Inspiratie

Combineren van natuur en leven
Niveauverschil met een trap
Een overvloed aan bloemen
Samenspel van natuur en architectuur
CONTACT

Combineren van natuur en leven


De bewoners hadden de wens voor een bloemenpluktuin waarin geleefd kon worden. Een plek waar je kunt koken, eten en spelen. Esselink Tuinen heeft op doordachte wijze de kenmerken van een leeftuin met die van een groene pluktuin weten te combineren. Door zorgvuldige keuzes zoals natuurstenen tegels voor de paden en strategische plaatsing van zitplekken ontstond een perfecte balans tussen functionaliteit en natuur. Door de glasrand in de overkapping houdt men contact met het groen om zich heen. Zo ervaren ze altijd het gevoel van zowel de comfortabele leeftuin als de weelderige bloemenpluktuin.

Niveauverschil met een trap


Een bijzonder element van de tuin is de brede trap die de twee niveaus van de tuin verbindt. Deze trap, ontworpen met royale treden aan beide zijden, dient niet alleen als functioneel element maar ook als speelplaats voor (klein)kinderen. Het hoogteverschil in de tuin zorgt voor een interessante dynamiek en zorgt voor prachtige uitzichten op verschillende hoeken van de tuin.

Een overvloed aan bloemen


Het grootste hoogtepunt van deze tuin is de overvloed aan bloemen die het hele tuinseizoen door bloeien. Vanaf het vroege voorjaar tot diep in de herfst kunnen de bewoners genieten van een kleurrijke variatie aan bloemen, waaronder geraniums, kattenkruid, rode papavers, ridderspoor en zonnehoed. De tuin is bewust ontworpen als een pluktuin, waar bezoek wordt aangemoedigd om bloemen te plukken en mee naar huis te nemen. Het onderhoud van de bloemenpluktuin is minimaal dankzij de dichte beplanting, waardoor onkruid nauwelijks kans krijgt en het plezier van het tuinieren de overhand heeft.

Samenspel van natuur en architectuur


Creatief tuinontwerper Harry Esselink slaagde erin om de natuurlijke schoonheid van de omgeving naadloos te integreren met de architectuur van het huis. Door de keuze voor natuurstenen tegels en een slimme indeling van de paden, wordt de aandacht getrokken naar de weelderige beplanting en bloeiende borders. Hiernaast is de illusie van diepte gecreëerd door een smalle, moderne vijver uit te strekken en te omringen met royale bloemenborders met pluimhortensia’s, Persicaria en een charmante Aralia-boom. De balans tussen het cederhout van het huis en de levendige kleuren van de bloemen creëert een harmonieus samenspel tussen natuur en architectuur, waardoor de tuin een verlengstuk wordt van de woning.

CONTACT

Dersenkamp 4,
7095 BS De Heurne

0543 461 485
info@esselinktuinen.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS