PROJECT

Strakke tuin – Berg en Terblijt

©Guy Wolfs Hoveniers

Een strakke tuin die passend bij de moderne woning

Achter een moderne woning ligt een tuin die perfect aansluit bij de stijl en elegantie van het huis. Deze strakke achtertuin is niet alleen een verlengstuk van de woning, maar ook een rustgevende plek waar natuur en modern design hand in hand gaan. Elke hoek van de tuin is zorgvuldig ontworpen om zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel te zijn, wat resulteert in een ruimte die perfect is voor ontspanning, vermaak en genieten van de natuur.
Ontdek meer

Inspiratie

Visueel zwevende elementen
Comfort en gezelligheid
Rustgevende vijver
Rijke beplanting
CONTACT

Visueel zwevende elementen


De tuin is opgebouwd uit twee niveaus. Tijdens het ontwerpproces is strategisch nagedacht over een visueel aantrekkelijk element om dit niveauverschil te overbruggen. De niveaus zijn verbonden door grote betonnen traptreden die visueel lijken te zweven. Deze zwevende treden geven de tuin een speelse en moderne uitstraling, terwijl ze een praktische en elegante verbinding vormen tussen de verschillende delen van de tuin. Dezelfde zwevende stijl is toegepast op de rand rondom de vijver, wat een gevoel van lichtheid toevoegt aan de strakke lijnen van de tuin.

Comfort en gezelligheid


Op het lagergelegen niveau van de tuin bevindt zich een houten vlonder met een comfortabele loungeset. Deze vlonder is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Het natuurlijke hout contrasteert mooi met de strakke betonnen elementen, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat. Op het bovenste niveau van de tuin staat een ruime eettafel die geschikt is voor gezellige diners met familie en vrienden. Deze tafel biedt voldoende ruimte voor grote gezelschappen en maakt van de tuin een ideale plek voor sociale bijeenkomsten.

Rustgevende vijver


De vijver vormt het rustgevende middelpunt van de tuin. Hij oogt natuurlijk met waterplanten zoals lelies en is omheind met natuurlijk gevormde stenen. Het water in de vijver wordt constant in beweging gehouden door drie waterfonteintjes die uit een muurtje van robuuste stenen komen. Deze fonteinmuur zorgt niet alleen voor een dynamisch element in de tuin, maar ook voor het rustgevende geluid van kabbelend water. Dit draagt bij aan de ambiance van de ruimte en is een exclusief element waar Guy Wolfs Hoveniers in uitblinkt

Rijke beplanting


De groene beplanting in de tuin wordt verrijkt met elementen van paars en roze, die een speelse en kleurrijke touch toevoegen. Deze kleurrijke accenten brengen levendigheid en variatie in de tuin en trekken het oog naar de verschillende beplantingszones. Een grote boom biedt schaduw en een koele plek om te ontspannen tijdens warme zomerdagen. Daarnaast vormen hoge bomen een natuurlijke schutting rondom de strakke tuin, die privacy biedt zonder het open gevoel van de ruimte te verstoren.

CONTACT

Emmastraat 4,
6245 HV Eijsden

+31 (0) 43 409 21 61
info@guywolfs.nl
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS