Waarom goede beplanting belangrijk is?!

Wie in zijn (of haar) tuin een prettige sfeer of juist een avontuurlijke beleving wil, moet vooral spelen met de beplanting vindt De Rooy Hoveniers. Niet alleen naar soort en kleur, maar ook met hoogte en positie van het natuurlijk groen. Zo zet ieder seizoen de juiste toon.

Sfeer

Vaste planten en heesters zorgen, mits goed geplaatst, voor sfeer en diepte in de tuin. Door het spelen met hoogtes ontstaan ‘verborgen’ plekken voor bijvoorbeeld een zitje. Daar geeft de tuin zich niet direct bloot en biedt die stek je alle privacy. Ook hagen en bomen zijn voor dit doel uitstekend geschikt.

Structuur

Genieten van beplanting die kleurrijk groeit en geurt, brengt het tuinleven naar hoger sferen. Voor een goede balans is, naast structuur, ook de vorm van de beplanting belangrijk, luidt het advies van De Rooy Hoveniers.  Wie op een zwart-witfoto van zijn of haar tuin duidelijke contrasten ziet, kan gerust stellen dat de combinatie van de aanplant geslaagd is.
Ook het winterseizoen beidt aantrekkelijke mogelijkheden voor een optimale tuinbeleving. Zeker met beplanting die specifieke winterkenmerken heeft welke sterk genoeg zijn om in de winter aanwezig te blijven en dus zorgen voor een prachtig wintersilhouet.

Kleur

Balans in kleur is een bepalend gegeven voor sfeer in de tuin. Vooropgesteld dat over smaak natuurlijk niet te twisten valt. Maar wie kiest voor harmonie komt uit op tinten die elkaar aanvullen. Contrastrijke en sterke kleuren zorgen juist voor dynamiek en afwisseling. Donkere schakeringen daarentegen gaan prima samen met sterke die samen weer zorgen voor een mystieke sfeer…

Ecologisch

Naast de esthetische waarde in de tuin, is ook de ecologische betekenis belangrijk. Dat wil zeggen de wisselwerking van de tuin met zijn directe omgeving. Door een juist gebruik van biodiversiteit en vergroting van de waterdoorlaatbaarheid van de tuin kan een goed ecologisch evenwicht bereikt worden.
om dat te realiseren is het van belang om, naast uiteraard de juiste beplanting, altijd voor een passend bestratingsplan te kiezen. Hoe groot of klein uw tuin ook is.

Ideeën en inspiratie nodig? De Rooy Hoveniers creëert graag met u mee!