Tuinonderhoud

Water in de tuin

,

Water in de tuin

Het is volop voorjaar en veel mensen zijn weer druk bezig met en in hun tuin. De één maakt alles weer ‘summerproof’, terwijl de ander met een nieuwe tuinaanleg bezig is. De tuin is het verlengstuk van je huis, het loopt door van je woonkamer tot de groene haag. Erg belangrijk dus om te bepalen wat je ermee wilt. Wil je groen, stenen of allebei? Natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk? En wil je ook water in de tuin?

De rechte, strakke vormen van je interieur lopen door in je tuin en daarmee kun je ruimte creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleggen van een spiegelvijver of waterloop. De naam spiegelvijver zegt het eigenlijk al; zo glad als een spiegel. Een spiegelvijver staat prachtig in een mooie groene tuin. En de reflectie van de zon en wolken op het water geeft een nog meer ruimtelijk effect.

Natuur- of leisteen. Met of zonder waterplanten. Alles is mogelijk!

Vijvers zijn weer helemaal terug van weggeweest. Naast spiegelvijvers zijn er ook natuurlijke vijvers, koivijvers en zelfs zwemvijvers. Je hebt minder water nodig voor de ondiepe spiegelvijver en een grote filterinstallatie is vaak ook niet nodig. Een spiegelvijver is een stuk goedkoper dan een normale diepe vijver. Duurzaam en milieuvriendelijk. Wil je geen vijver, maar wel water in de tuin, denk dan eens aan een waterornament. Een waterornament in je tuin is een echte blikvanger. Het neemt minder ruimte in beslag dan een vijver, maar door de bijzondere afwerking kan het ornament een prachtige toevoeging zijn voor je huis of vijver. Op een warme zomerdag kun je vanuit je ligstoel luisteren naar de waterpartij die uit de fontein omhoog spuit of zacht borrelend uit de waterbron tevoorschijn komt. Waterornamenten zijn in allerlei materialen leverbaar, van rvs tot keien en koper.

Water zorgt voor rust en evenwicht. Na een dag hard werken kun je heerlijk genieten van de zon en rust, terwijl je kijkt naar je prachtige vijver of waterornament. Ideaal voor mensen die van hun tuin een plek van bezinning willen maken. De grootte en vormgeving van de vijver bepaal je helemaal zelf, zodat het past bij jouw huis. Modern, strak of toch meer traditioneel. Water in de tuin. Een geweldige toevoeging. Denk er eens over na en onze tophoveniers denken graag met je mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *