Van nominatie tot prijzen…

2018 De Rooy Hoveniers

Winnaar vakprijs en publieksprijs Tuin van het jaar 2018.

Tijdens de tuinbeurs Tuinidee in ’s-Hertogenbosch werd De Rooy Hoveniers de eigenaar van de vakprijs Tuin van het jaar 2018 en de juryprijs Tuin van het jaar 2018.

Rustgevende, subtiele patiotuin
De jury van lovend: ‘Een omsloten tuin waarin de eigenaren kunnen genieten van een prachtige, smaakvolle groene omgeving, in elk seizoen. Er is een optimale buiten-binnenbeleving. Het is de hovenier gelukt om op een relatief klein oppervlak een grootse tuin te ontwerpen en aan te leggen. Dankzij de goede plantenkennis heeft De Rooy Hoveniers originele keuzes gemaakt en in een prachtige compositie op de juiste plek gezet. Ontdekken en beleven in alle rust. Er is goed over de tuin nagedacht, het geheel oogt als vanzelfsprekend. Deze tuin is een heerlijke oase welke wordt gemaakt door de harmonie in texturen en kleuren van de verschillende levende en dode materialen.’

2018 Hendriks Hoveniers

Hendriks Hoveniers genomineerd voor Tuin van het Jaar 2018.

Hendriks Hoveniers is er trots op te kunnen melden dat onze ‘Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje’ één van de genomineerde tuinen is. De vakjury kiest uit deze zeven Dé Tuin van het Jaar 2018.

Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje

Onze nominatie voor Tuin van het Jaar is een lekkere (groene) leeftuin in de stad. De tuin heeft een hoogteverschil, door een creatieve oplossing is dit een meerwaarde voor de tuin geworden. De stijlvolle tuin heeft meerdere ruime terrassen met loungebanken, natuursteen trappen, een statige betonnen waterloop en een trendy overkapping. Alle moderne gemakken zijn aanwezig in de tuin, zoals heaters, geïntegreerde muziekboxen, prachtige verlichting en een buitendouche. We hebben de tuin een Marokkaans tintje gegeven door middel van beplanting, kleur- en materiaalgebruik. Het resultaat is een tuin waarin de bewoners én hun kinderen kunnen ontspannen én die het woongenot vergroot.

2014 De Rooy Hoveniers

Winnaar vakprijs Tuin van het jaar 2014

Tijdens de Floraliën in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, ontvingen De Rooy Hoveniers , ten overstaan van een 800-tal bezoekers, uit handen van de vakjury de vakprijs Tuin van het jaar 2014.

Eigentijdse klassieke stadstuin in Woudrichem
De jury omschreef de tuin in het prachtige rapport: ‘Vakmanschap en kennis is terug te zien in het tuinontwerp.  De Rooy Hoveniers en opdrachtgever zijn goed op elkaar ingespeeld en er is een goed gevoel voor tuin, ruimte en intuïtie.’

2011 Hendriks Hoveniers

Architectuurprijs Achterhoek 2011 Bedrijfspand Hendriks Hoveniers

Het prijswinnende gebouw is een voormalige monumentale boerderij die is verbouwd tot eigentijds bedrijfspand. Het authentieke karakter is versterkt door, zowel in interieur als exterieur, de bestaande woning en stallen te behouden en te verbeteren (balken, muren) en eigentijdse elementen (bedrijfshal, opengewerkt dak) toe te voegen. Door het gebruik van natuurlijke materialen en sobere kleuren wordt het geheel volledig opgenomen in de groene, landelijke omgeving. In het ontwerp is gebruik gemaakt van lange rechte zichtlijnen waardoor het complex een transparant en overzichtelijk geheel is geworden. De prachtige tuin rondom (in het pand is een hoveniersbedrijf gevestigd) maakt het geheel af.