De duurzame tuin

,

De duurzame tuin

De negen afzonderlijke hoveniers van Tophoveniers hebben een belangrijke eenduidige visie. Tophoveniers gelooft in de duurzame tuin en de toekomstige generaties. We maken onder andere mooie tuinen van hoge en daardoor duurzame kwaliteit. Een betere wereld begint bij je eigen tuin!

Ook in de huidige markt zijn trends te zien op het gebied van voeding, beweging en lifestyle. We gaan gezonder leven en eten, maar willen ook meer leven in een natuurlijke omgeving en efficiënter met water en energie omgaan. De duurzame tuin is een plek waar we bewust met energie, materiaal en mensen omgaan.

Natuurlijk gezond evenwicht

Tegenwoordig leggen steeds meer mensen hun eigen moestuin aan. Kinderen worden heel blij en creatief van moestuintjes. En als ouders laat je de toekomstige generaties kennismaken met de groene duurzame tuin. En wat te denken van het gebruik van compost in je tuin? Dit is milieuvriendelijke bemesting, omdat je plantenresten uit de tuin hergebruikt. Compost houdt het bodemleven met nuttige bacteriën in evenwicht en gaat ziekteverwekkers tegen. Over het gazon kun je een dun laagje compost strooien om alles gezond te houden. Op deze manier is het niet nodig om giftige bestrijdingsmiddelen te gebruiken en kun je heerlijk van je tuin en natuurlijke omgeving genieten.

Energiebesparende verlichting

In de tuin heb je naast planten en bomen ook verlichting nodig. Juist om die bomen in de ‘spotlights’ te zetten. Energiebesparende verlichting zorgt vaak ook voor meer sfeer in je tuin. Heerlijk om op een lange zomeravond tot diep in de nacht te blijven zitten. Daarom kun je bij het aanleggen van verlichting ook denken aan energiebesparing. Neem duurzame led als buitenlicht en een lichtensensor voor als het echt donker wordt.

Zuinig met water

Je kunt water laten wegstromen via de riolering, maar het is beter om het op te vangen in de eigen tuin. Een regenton is een prima middel. Met het opgevangen water kun je je planten watergeven. En wanneer je je prachtige groene duurzame tuin gaat sproeien, kun je beter kiezen voor de ochtend of de avond, zodat het water niet meteen verdampt.

Kortom; Biodiversiteit, waterresistentie en hergebruik spelen een grote rol in de duurzame tuin en onze hoveniers leveren duurzame producten af, ondernemen op een duurzame manier en kopen duurzaam in. Vraag naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar! Een betere wereld begint bij je eigen tuin!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *