Exclusieve, maar praktische tuintegels

De meeste mensen houden van buitenleven en een mooie tuin om de nodige uurtjes in door te brengen, maar men wenst vaak ook zo min mogelijk onderhoud vanwege het ontbreken van de welbekende groene vingers of simpelweg de tijd. Een deel betegelen biedt dan uitkomst en al helemaal als je kiest voor keramische tegels. Wij leggen u graag uit waarom!

Keramische tegels zijn gebakken tegels en worden vervaardigd uit een mengsel van onder andere klei, zand en kleurstof. De juiste vorm ontstaat doordat het mengsel in een mal wordt gegoten. Onder een hoge temperatuur (tot wel 1200 °C) worden de tegels gebakken waarbij de uitstraling van de tegel wordt bepaald door de gekozen print. Het schitterende eindproduct heeft een unieke, authentieke uitstraling.

Tegels van keramiek behoren tot een hoge kwaliteit bestrating en zijn uitstekend te leggen in de tuin, op het dakterras of balkon. Deze tegelsoort beschikt over een heel aantal unieke eigenschappen:

  • Kleurvast: de tegels hebben intense kleuren dankzij het bakproces, vervagen niet en slaan niet wit uit.
  • Maatvast: keramiek trekt niet krom en buigt ook niet. De vorm blijft altijd hetzelfde.
  • Vorst- en hittebestendig: (extreme) kou of warmte heeft geen invloed op de tegel.
  • Krasbestendig: dankzij een speciale nabewerking zijn de tegels krasbestendig.
  • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch: keramische tegels nemen dankzij de compactheid van het materiaal geen vocht of vuil op.
  • Antislip: keramische tegels zijn resistent tegen aangroei van mos en ander groen. Uitglijden is er niet meer bij!
  • Gemakkelijk leggen: een tegel weegt ongeveer 17 kg en is hierdoor te tillen tijdens het bestraten.

De Tophoveniers importeren hun exclusieve assortiment keramische tegels via Niels in ’t Veen van Trivium Trade. Al deze prachtige keramische producten worden in Italië geproduceerd. Keramische tegels liggen qua prijsniveau boven de aanschaf van betontegels. De duurzaamheid rechtvaardigt deze hogere prijs echter zeker! Na 10 jaar boet de keramische steen namelijk niets in aan schoonheid en kleur.

Wenst u meer informatie over ons assortiment keramische tuintegels. Neemt u dan gerust contact op met één van de Tophoveniers die Nederland rijk is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *