Hovenier Raamsdonksveer

Bijzondere materialen in de tuin

Een nieuwe of bestaande tuin wordt extra verlevendigd door het toepassen van bijzondere materialen; nieuw aangeschaft of hergebruikt. Beide opties zorgen voor net dat beetje extra uitstraling. Door het gebruik van bijvoorbeeld oude, authentieke vlonderdelen, robuuste natuurstenen stapelblokken of strakke glazen wanden kun je een prachtige basis creëren met eyecatchers die een tuin karakter geven!

Hout laat je terras tot leven komen, helemaal als het een tweede leven krijgt. Oude planken hergebruiken voor een vlonderterras, levert een warme en geleefde uitstraling op. Denk hierbij aan oude dekdelen van een schip, wagonplanken of eerder gebruikt steigerhout.

Muurtjes, afscheidingen of verhogingen in de tuin kun je extra uitstraling geven door het gebruik van natuurstenen, basalten of granieten stapelblokken; strak, gekloofd of getrommeld. Deze decoratieve elementen zijn verkrijgbaar vanaf baksteenformaat. Maatwerk natuursteen is hierbij uniek en grote kadeblokken kunnen worden ingezet als grondkering.

Van de luwte genieten, maar toch het uitzicht behouden? Denk dan eens aan een (vrijstaand of aan een muur bevestigd) scherm van glas. Met het plaatsen van glaspanelen ontstaat een exclusief en modern uiterlijk, je kunt ze als het ware zelfs inzetten als kunstobjecten. Glaspanelen zijn gemaakt van enkel of gelaagd veiligheidsglas en deze zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar: met heldere glaselementen, gesatineerd glas of met geheel bedrukte elementen.

De Tophoveniers zijn gedreven om van elke tuin een tuin met karakter te maken, uiteraard passend bij het gebruik en de gekozen stijl. Het gebruik van bijzondere materialen is ons hierbij zeker niet vreemd! Laat u inspireren en bezoek gerust één van onze showroom of bekijk onze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *