• Even buitenkijken bij…

    een familie in Nuenen.

Even buitenkijken bij…

… een familie in Nuenen. ‘We hebben een prachtige tuin, die aangelegd is door Fons Linders. Hij heeft een creatieve geest: we worden dagelijks verrast door de natuur om ons heen.’ De tuin is zelfs ‘Tuin van het jaar 2019’!

Een weelderige vijvertuin siert de woning van deze familie in Nuenen, middenin een woonwijk. Dat was nogal een uitdaging, maar Fons Linders Tuinmeesters ging deze graag aan. Met vakmanschap en passie voor de natuur is een mooi resultaat neergezet. De eigenaars zijn zeer tevreden. ‘De samenwerking met Fons Linders verliep prettig. Vooral de creativiteit van het ontwerp sprak ons aan. Fons denkt niet in hokjes en regeltjes. Daardoor is de tuin zeer verrassend uitgevallen. We moesten er even aan wennen, maar we zijn er blij mee. Telkens als we in tuin zijn, zien we iets nieuws. Hij zit vol leven!’

Gevarieerde beplanting
Zolang de kinderen nog thuis waren, lag de tuin er strak bij, met veel gras. Nadat ze op zichzelf gingen wonen, kreeg Fons Linders de vrije hand. De eigenaar lacht: ‘We hadden slechts twee eisen, geen gras en niet strak.’ Dat resulteerde in een grote waterpartij en zeer gevarieerde beplanting, die het hele jaar attractief is. De verschillende siergrassen zijn afgewisseld met bloeiende planten en prachtige bomen, zoals een treurceder aan de kop van de vijver. Ook staan er drie bomen uit de oude tuin in deze vijvertuin, ‘waaronder de rode beuk. Die wilden we niet verplaatsen. Die staat er al zolang wij hier wonen en de kinderen zijn er groot mee geworden. Het was dus onze wens om deze rode boom te laten integreren.’

Ruige materialen
De tuin van deze familie valt niet alleen op door de grote vijver en fraaie beplanting, maar ook door het gebruik van diverse materialen. Zo zijn vlonderonderdelen gemaakt van oude scheepsmaterialen en past een natuurstenen muurtje uitstekend bij de Braziliaanse lei op het terras. Sommige ruige materialen versterken de oudere en verwilderde look van de tuin. De weelderige beplanting zorgt voor voldoende privacy. ‘Elke dag opnieuw genieten we van deze mooie en verrassende tuin!’

© 2019 Tophoveniers | webdesign by BRANDRS