• Even buitenkijken bij…

    huis met een tuin in Zuid Europese sferen

Even buitenkijken bij…

…een tuin met Zuid Europese sfeer

Onze tuin was reeds meer dan 25 jaar geleden aangelegd door Meeuwis. Zij zijn min of meer onze buren, dus toen we de villa kochten en de tuin wilden herontwerpen, hebben we eerst contact gezocht met de tuinontwerpster van Meeuwis.

Vanaf het eerste gesprek hadden we een klik met haar. Er werd goed geluisterd naar onze wensen (open tuin, weinig onderhoud, Zuid Europese sfeer en twee mooie zitplekken rond het zwembad en de binnenplaats) en zij kwam met eigen ideeën en bracht ons zo nu en dan af van iets te romantische voorstellingen in het Nederlandse klimaat als palm- en olijfbomen en verving die door oer-Hollandse alternatieven met een Zuid Europese aanblik.

Na een aantal alternatieven te hebben doorgesproken (en doorgerekend) en keuzes gemaakt voor de te gebruiken materialen, werd het ontwerp en de prijs definitief en kon de uitvoering starten. Meeuwis moest daarbij intensief samenwerken met de zwembadleverancier en andere disciplines om de planning van het werk goed op elkaar te laten aansluiten. Dat is uitstekend verlopen, vooral omdat Meeuwis een ervaren projectleider had ingezet die verantwoordelijk was voor het gehele werk. Afspraken werden nagekomen en ook de binnendienst op de achtergrond was altijd goed bereikbaar om toch nog kleine veranderingen in het ontwerp door te voeren.

Met het resultaat zijn we uiterst tevreden. De binnenplaats waar omheen het huis is gebouwd is geworden wat we voor ogen hadden: een heerlijke plek om te vertoeven te midden van prachtige corten stalen grassen borders. En de plek om het zwembad is wat iedereen verwacht bij een zuid Europees vakantiegevoel. Mooie bomen, zichtlijnen, en een heerlijk, duurzaam terras.

Het onderhoud van de tuin laten we nu ook uitvoeren door Meeuwis en onlangs hebben ze ook de entree van het huis vernieuwd ontworpen om het beter te laten aansluiten op de sfeer van de omgeving. Al met al, fijne samenwerking, goed resultaat, niet de goedkoopste maar wel de beste materialen en een duurzame uitvoering die weer decennia mee kan.

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS