• Even buitenkijken bij…

    een geboetseerde bostuin.

Even buitenkijken bij…

…een geboetseerde bostuin

Na de rigoureuze verbouwing van de woning was de inrichting van de tuin aan de beurt. De eigenaren hebben contact gezocht met tuinarchitect Denkers in Tuinen die een passend tuinontwerp hebben opgesteld. Daarna werd Hendriks Hoveniers benaderd om het plan technisch te mogen uitwerken en aanleggen.

De wijk waarin de bostuin ligt is bijzonder karakteristiek. Het is een combinatie van wonen in een bosrijke en groene omgeving, aan de rand van de randstad. De groene, bosrijke sfeer is in het nieuwe tuinontwerp behouden gebleven, onder andere door de hoge Pinusbomen in te passen in het ontwerp.

 

In deze architectonische tuin zijn alle luxe elementen toegepast.

Moderne toegangspoorten met camerasysteem en een passend metselwerk sluiten de tuin automatisch af. De oprijlaan van siergrind is met subtiele cortenstale randen afgezet. De ronde vormen zijn in het werk geheel op maat gewalst en gelast, om een egaal en uniform beeld te kunnen waarborgen. Voor opslag van de afvalcontainers, openhaardhout en een fietsenstalling is een bouwkundig en modern paviljoen gebouwd nabij de entree. Dit paviljoen is volledig op maat gemaakt van staal, in de kleur van de woning. Het paviljoen heeft een houten afscheiding die doorloopt als schutting met de buren. Geheel in samenhang en ingepast in het tuinontwerp.

De eyecatcher van de spectaculaire achtertuin is de boomhut, waar zelfs wifi in aanwezig is. Met een heuse kabelbaan zoeven de kinderen zo hun speelhuis uit. Daarnaast heeft de tuin een hockeyveld met bijbehorende berging, jacuzzi en tuindouche. Ook is er een buitenkeuken te vinden in deze bostuin.

De bewoners kunnen plaatsnemen op de diverse terrassen in de tuin. Zo is er een terras van natuursteentegels en een vlonderterras. De bewoners hebben hierdoor op ieder moment van de dag een plek in de zon of in de schaduw. Kiest u maar!

De beplanting in deze bostuin is bijzonder te noemen. Grote rododendron groepen en wolkhagen van Laurier geven de tuin veel privacy. Bloemrijke, samengestelde borders met prachtige bloei, herfsttinten en bloembollen in het voorjaar. De tuin is een idyllische plek geworden, die het gevoel van een bos geeft.

De tuinverlichting is geheel afgestemd op het ontwerp en de beplantingskeus. Diverse bomen en het kunstwerk worden door middel van grondspots verlicht. Daarnaast staan er schijnwerpers voor een goed verlicht hockeyveld en een vergroot gevoel van veiligheid.

 Een hele klus was het, ons tuinproject. Voor de omvang van het geheel kwamen wij via onze architect Denkers in Tuinen terecht bij Hendriks Hoveniers. De volledige ontzorging, waaronder de afstemming met derden, was voor ons belangrijk. Het resultaat is een tuin die zeer passend in de bosrijke omgeving. Precies zoals we wilden, eigenlijk is het nog mooier geworden dan we dachten. Het gehele proces is vanuit Hendriks Hoveniers met zorgvuldigheid, professionaliteit en een goede, maar bovenal nette werkhouding gerealiseerd. Dit alles samen maakte de samenwerking bijzonder prettig. Onze complimenten aan alle medewerkers van Hendriks Hoveniers en derden-bedrijven die bij ons hebben gewerkt.”

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS