ZILVER VLAAMSE TUINAANNEMER

©2019/2020 - PUUR

ZILVER VLAAMSE TUINAANNEMER CATEGORIE 150-750 M2

Het is een absolute meerwaarde wanneer je als tuinaannemer kan meedenken over de tuin wanneer de woning nog in conceptfase zit. De eigenaars van een perceel in Oud-Heverlee hadden dat goed begrepen en contacteerden tijdig tuinaannemer Jan Nickmans om een tuin te ontwerpen die zich perfect om de moderne woning legt. In de achtertuin is het heerlijk zetelen op het ruime terras aan de woning. Als vloerbedekking kreeg het dezelfde
geslepen betonvloer als de aanpalende leefruimte. Een sobere en zachte beplanting geven beweging en cachet aan de lager gelegen achtertuin. Op wens van de eigenaars ligt het verhoogde zwembad voor het oog verborgen achter enkele massieve natuursteen blokken. Met eenzelfde robuustheid werden de zijkanten van het zwembad afgewerkt, zodat je enkel van kop- of voeteinde in en uit het water kan.
Een kasseipad waarlangs zomerbloeiers en siergrassen zich weelderig aan je voeten leggen, brengt je naar het achterliggende moderne poolhouse. Op termijn krijgt ook de woning eenzelfde robuustere afwerking in zachte grijstinten. De vloer van het verhoogd opgestelde poolhouse werkte Jan af met ipé hardhouten planken. Via enkele zware rotsblokken kunnen de eigenaars afdalen naar het gazon. De overdekte patio naast de woning is afgewerkt met mozaïekkasseien en een aankleding van wintergroene kurkeiken die mooi contrasteren met de brede zuilen die de woning dragen.
Ondernemerschap en vakmanschap gaan bij Hendrik Hoveniers al jaren hand in hand. Langszij en achterin de tuin strooide Jan met groenstructuren en accentbeplanting, waarbij de grijsbladige Eleaegnus met zijn knoestige schors zeer beeldbepalend is. Op elk moment van de dag vind je in de tuin wel een plekje in de zon. Opvallend hierbij is dat het zwembad door zijn groene aankleding nauwelijks als storend wordt ervaren. Voor de kinderen liet Jan voldoende speelruimte in het ontwerp, al geniet het gezin vooral van een duik in het glasheldere water.
©2023 TOPHOVENIERS
© Tophoveniers
|
ALGEMENE VOORWAARDEN
|
WEBDESIGN BY BRANDRS