• Even buitenkijken bij…

    een weelderige vijvertuin in een woonwijk in het Brabantse Nuenen

Even buitenkijken bij…

… een weelderige vijvertuin met verrassingseffect

In een woonwijk in het Brabantse Nuenen realiseerde Fons Linders Tuinmeesters enkele jaren geleden een spectaculaire vijvertuin. De kernopdracht was het creëren van een verrassende buitenomgeving, die het hele jaar door zorgt voor een mooie beleving. Aan Fons Linders Tuinmeesters, bekend vanwege zijn unieke tuinen met een harmonieus karakter en natuurlijke schoonheid de eer om deze opdracht te vertalen in een passend ontwerp en de tuin vervolgens naar wens aan te leggen.

De in totaal 900 vierkante meter grond, waarvoor twee kavels met elkaar zijn samengevoegd, werd door het bureau omgetoverd tot een harmonieus geheel. Centraal hierin staan prachtige zichtlijnen, aangevuld met een keur aan mooie beplanting, waaronder grassen, bomen, struiken en bloemen, die zorgen voor een weelderige, natuurlijke uitstraling. Deze sfeer wordt versterkt door de keuze voor stoere materialen, zoals leisteen, natuursteen en hout. Een grote waterpartij, omringd door een rand van cortenstaal, loopt als een rode draad door de tuin heen en lijkt alle elementen op ongedwongen wijze met elkaar te verbinden.

Verspreid over de tuin zijn kleine hoekjes gecreëerd, als een soort ‘verrassinkjes’, met ieder een uniek zicht op de tuin. Bovendien heeft de tuin in elk seizoen een andere beleving met passende kleuren en vormen. De schoonheid van de tuin blijft hierdoor het hele jaar door verwonderen.

De opdrachtgevers zijn ontzettend blij met het bijzonder sfeervolle eindresultaat. Als kers op de taart werd de tuin door branchevereniging VHG uitgeroepen tot ‘Tuin van het jaar 2019’!

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS