• Strakke lijnen met opstuwend groen

Moderne tuin met strakke lijnen en opstuwend groen

De moderne tuin rond het schuurhuis is ontworpen met moderne en strakke en materialen in combinatie met een organische kleurenpracht van weidebloemen. Ook is het ontwerp opgebouwd uit heldere lijnen die onder andere gecreëerd worden door de rekken van het leifruit en de gegalvaniseerd stalen treden. Het ontwerp straalt een vrijheid en spontaniteit uit en heeft als basis een duidelijke structuur. Het grote hoogteverschil met de naastliggende polder maakt het mogelijk om terrassen op diverse hoogtes aan te leggen die uitkijken over het landschap.

De voorzijde van het gebouw heeft een prachtig zicht over de rivier de Vecht. Deze zijde is gedeeltelijk ook afgeschermd met een ligusterhaag die past in het landschap en ook zorgt voor de nodige privacy in het huis. Ook de haag straalt spontaniteit uit doordat deze niet in een strakke vorm wordt gesnoeid.

Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen wat past bij het energie neutrale huis.

De moderne tuin krijgt in het vroege voorjaar al kleur

Ondanks het strakke karakter kan er vrijuit getuinierd worden in de moestuin die aansluit aan het polderlandschap. In het lager gelegen weiland is een grote driekwart cirkel van meidoorn aangeplant als haag, deze haag geeft privacy en beschutting tegen de wind. In de cirkel staan ook drie grote notenbomen die voor een intieme sfeer zorgen als de eigenaren daar zitten in de ondergaande zon. In het vroege voorjaar krijgt de tuin al kleur door de boeren krokussen in de borders en de kievitseitjes langs de rand van de sloot.

De bestaande knotwilgen zijn opgenomen in het nieuwe ontwerp en vormen een prachtige schuilplaats voor diverse vogels.

De strakke lijnen van de tuin rondom het gebouw zijn de kern van moderne materialen waartegen het groen en de kleuren van het landschap aangolven en omhoog stuwen.

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS