• Even buitenkijken bij…

    een prachtige statige woning.

Even buitenkijken bij…

…een exclusieve villatuin.

Aan de rand van een vestingstadje in het oosten van het land staat een prachtige statige woning. De woning is van alle gemakken voorzien. De wens van de bewoners is een tuin die daarbij aansluit. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee. Hendriks Hoveniers heeft een tuinontwerp opgesteld die ervoor heeft gezorgd dat de woning en de tuin één geheel vormen. Naast het maken van het tuinontwerp zijn ze betrokken geweest in het bouwteam, vanaf het begin tot de oplevering en hebben de hoveniers van Hendriks Hoveniers meegewerkt aan de verdere realisatie van de tuin.

Statige, symmetrische en stoere tuin
Met het tuinontwerp heeft Hendriks Hoveniers  beslotenheid in een groene oase aan de rand van de stadskern gerealiseerd. Het eindresultaat is een samensmelting van architectuur en tuinarchitectuur. De woning gaat op in de ambiance van de tuin. Dat is niet alleen een prachtig gezicht voor de bewoners, maar ook voor passanten. De voortuin heeft een statig aangezicht gekregen, die volledig aansluit bij het karakter van de woning. Door middel van de juiste symmetrische belijning is een stoere tuin ontstaan.

Genieten in optima forma
De blikvanger van deze droomtuin is zonder twijfel de zwemvijver, het geeft een extra dimensie aan de tuin. De bewoners kunnen in hun eigen tuin zwemmen in glashelder, natuurlijk water zonder chloor. Vanuit de woning biedt de zwemvijver daarnaast een prachtig uitzicht. Ook bijzonder: het is mogelijk om een rondje te wandelen,  via een ‘bospad’  kunnen de bewoners een kleine wandeling door de tuin maken. Wie over het paadje loopt komt leuke hoekjes en spannende doorkijkjes tegen. Prachtig voor de kinderen! Een stalen pergola met hangende druiventrossen geeft vanuit de tuin een prachtige kijk op de villa en zorgt daarnaast voor een knus zitje in de tuin. Maar er zijn meer plekken om plaats te nemen in deze wellnesstuin. De woning heeft een ruime overkapping als aanbouw. Hiermee ontstaat een buitenkamer met openhaard, buitenkeuken, loungehoek en royale eettafel voor urenlang heerlijk tafelen. Een vergroting van het woongenot. Grote groepen wintergroene Rhododendronwolken en Taxuswolkhagen wisselen weelderige grassen en bloemborders. Ook zijn op diverse plekken in de tuin exclusieve bloempotten en bloembakken geplaatst om extra accenten aan te brengen.

Van alle gemakken voorzien
Deze droomtuin is van alle gemakken voorzien. Een maairobot zorgt ervoor dat het gras er altijd perfect bij ligt. Een robot in het zwembad heeft een soortgelijke functie. Dankzij het automatische beregeningssysteem krijgen de planten in de tuin op tijd water. De op maat gemaakte tuinverlichting maakt de tuin helemaal af. Zo kan tot in de late uurtjes van de tuin worden genoten en wordt het gevoel van veiligheid in de tuin vergroot.

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS