• Strandtuin in Ouddorp

Exclusieve tuin in Ouddorp

Ouddorp een sfeervolle plaats op Goeree-Overvlakkee, bekend om haar uitgestrekte standen en het vele toerisme heeft achter de duinen een prachtig natuurgebied met veel groen en idyllisch slingerde landweggetjes.

Langs een van deze wegen heeft onze opdrachtgever een geheel eigentijdse woning laten bouwen op een kavel van ca. 3000m2. Het was voor ons de tweede keer dat we van deze opdrachtgever de vraag kregen om voor hen een mooie tuin te ontwerpen en aan te leggen. Ca. 10 jaar daarvoor hadden wij ook al een tuin naar volle tevredenheid voor hen ontworpen en aangelegd in een ander deel van Ouddorp.

Het uitgangspunt bij de nieuwe exclusieve tuin in Ouddorp was dat deze aan moest sluiten bij haar omgeving met een bijna geruisloze overgang naar het omliggende natuurgebied. Aan de andere kant moest de tuin ook passen bij de strakke nieuwe woning. Ook een flinke vijver om daar de door hen geliefde Koikarpers te laten zwemmen was een van de belangrijke wensen van de opdrachtgever.

Vol enthousiasme zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerp van deze exclusieve tuin in Ouddorp

Naast de grote vijver is een heus strandje gesitueerd waar vanuit de daar geplaatste ligbedden in de zomer heerlijk ontspannen en genieten is.
Verder hebben we in deze tuin gekozen voor het gebruik van materialen met een natuurlijke uitstraling zoals houten houten- en cortenstalen paden en wanden. In de voortuin is ook gebruik gemaakt van grote organische vlakken met fijn Moräne split die het “duingevoel” versterken. Bij de entree is een plek voor de fietsen gemarkeerd met in de avond verlichte meerpalen. Aan de achterzijde van de woning kan men van onder een ruime overkapping met een Livium lamellen dak dat naar behoefte open en dicht gezet kan worden extra lang buiten zitten.

Voor wat betreft de beplanting heeft Wijsman Hoveniers gebruik gemaakt van grassen zoals Stipa, Miscantus en Panicum. Bloeiende planten zoals Senecio, Rosa pimpenellifolia en Jasione. Grotere planten zoals Pinus, Huppophae en Betula, planten die ook weer goed aansluiten bij de sfeer van de omgeving en het hele jaar door de tuin een fantastisch vakantiegevoel geven hetgeen zeker in deze tijd voor de opdrachtgever een geweldig “cadeautje” is.

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS