• Even buitenkijken bij…

    een stadstuin met bloemen en planten.

Even buitenkijken bij…

…een mooie stadstuin met bloemen en planten.

Als Groengroep zijn we gespecialiseerd in tuinen in het stedelijk gebied. We werken  vanuit Boskoop, nog steeds ’s werelds grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied,  centraal gelegen in de Randstad. Onze tuinen kenmerken zich door weelderig groen en harmonieuze kleurencombinaties, met een natuurlijke losheid en intimiteit.  Een architectonisch concept, afgestemd op de lijnvoering en uitstraling van het huis en met gevoel voor menselijke verhoudingen. Een plek om tot rust te komen, de vrijheid van het buitenleven te voelen.

Deze tuin, in Rotterdam, is een goed voorbeeld hiervan. De opdrachtgevers wilden een groene tuin, ze houden van bloemen en planten. Een tuin die past bij het huis, en ook vanuit binnen beleefd kan worden. De familie heeft een druk bestaan, maar vinden het zelf ook lekker om met regelmaat zelf in de tuin te werken. Ze houden van de verschillende soorten, de seizoenen moeten goed beleefd kunnen worden, en af en toe ook een boeketje uit te tuin is leuk.

De vijver, gesitueerd voor de ronde ramen van de zitkamer, geeft door zijn weerspiegeling extra licht binnen en de levendigheid van het water met de oeverbeplanting maken dat er altijd iets anders te zien is. Je wordt als het ware naar buiten getrokken, binnen en buiten vloeien in elkaar over. De ronde lijn van de buxushaag benadrukt de lijn van het huis zonder dat hij een opgesloten gevoel geeft. De hogere en lagere beplanting maken het spannend om tussendoor en overheen te kijken. Natuurlijke soorten, gespreid bloeiend en groeiend, bij-vriendelijk.

Het gras geeft ruimte, de borders lopen vloeiend in elkaar over. De bomen zijn zo geplaatst dat de buurhuizen zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken worden, de soorten kozen we uit op verschillende bladstructuren en groeiwijze.  Met hier en daar wintergroene soorten blijft de tuin ook dan aantrekkelijk. Klimplanten hoeven niet alleen tegen de gevel gebruikt te worden, ze kunnen ook op andere plekken extra kleur en hoogte geven. Paden moeten de tuin toegankelijk maken, hoe lekker is het even ‘een rondje te lopen’ in uw tuin en te genieten van alles. Daarnaast ook praktisch uiteraard, voor auto’s, fietsen, de containers en dergelijke.

Wat Groengroep voor úw tuin kan betekenen leggen we u graag uit in een persoonlijk gesprek. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we komen graag bij u kijken en kunnen dan samen een ‘plan van aanpak’ maken. Of het nu over een gehele nieuwe tuin gaat, over renovatie van het bestaande, of over onderhoud gaat, dit is ons vakgebied en we staan graag voor u klaar.

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS