• Een exclusieve voortuin

Een exclusieve voortuin tussen verleden en heden

Een exclusieve voortuin. Langs de doorgaande weg in Velp nabij Arnhem ligt een prachtige monumentale villa. Wie deze statige villatuin bekijkt ziet aan de voorzijde luxe Taxuswolken en Rhododendronhagen. De Rhodohagen geven de voortuin een ambiance die precies bij het pand past. Ook de roodbladige Beuk, die naar waarschijnlijkheid 15 á 20 jaar geleden is geplant door de vorige bewoners, is meegenomen in het nieuwe tuinontwerp. De reden om deze relatief jonge Roodbladige Beuk te sparen is dat van oudsher dit type boom een statussymbool was in West Europa. De oudste Beuken in Nederland staan dan ook op landgoederen en bij monumentale villa’s zoals ook deze woning. Naast de roodbladige Beuk ziet u een echte eyecatcher, namelijk de oude Parrotia persica met karaktervolle stammen en takkenstructuur.

Een achtertuin met een bosrijk karakter

De achtertuin kenmerkt zich meer als een lekkere leeftuin met een bosrijk karakter. De compleet overwoekerde oude tuin is geheel uitgedund en opgeschoond. De lichtinval in dit bosgedeelte geeft de nieuwe onderbeplanting weer de kans zich te ontwikkelen. De beplanting is door de beplantingsdeskundige van Hendriks Hoveniers geheel op kleur ingeplant en bevat straks ook bloembollen. De bloembollen en ‘Stinzebeplanting’ zal aankomen najaar worden aangebracht.

Buitenleven in een exclusieve voortuin

Het bosgedeelte van de achtertuin is ingericht met een vuurplaats en trampoline voor de jeugdige bewoners. In het voorste deel van de achtertuin is het gazon enkele centimeters lager aangelegd om nog meer diepte en een architectonisch effect mee te geven aan de tuin. De prachtige overkapping met tuinhaard en buitenkeuken maken deze tuin tot een echte leeftuin voor de eigenaren. De lange maatwerk cortenstale loper koppelt het cultuurlijke gedeelte van de tuin met de bostuin. En erg handig: Het beregeningssysteem uit de oude tuin is geheel aangepast naar de nieuwe situatie. Ook hebben de bewoners het plezier van een robotmaaier voor het ruime gazon.

Om de tuin het gehele jaar tot zijn recht te laten komen en de bewoners te ontzorgen in het tuinonderhoud hebben we naar grote tevredenheid een onderhoudscontract afgesloten.

“Na jarenlang onze mooie bostuin zelf te hebben onderhouden, kwamen we er de laatste jaren niet genoeg meer genoeg aan toe. Door ons drukke sociale leven met kids en werk liep het onderhoud van de tuin erg achter. We hebben contact gehad met Hendriks Hoveniers en na het uitbrengen van de offerte hebben we besloten om het onderhoud van de tuin uit handen te geven aan Hendriks. Elke maand komen de werknemers van Hendriks nu langs voor het onderhoud van de tuin, van te voren krijgen we een mail en op de afgesproken dag staan ze om 08.00 uur op de stoep. De tuin ligt er nu veel netter en verzorgder bij, planten worden vervangen als ze dood zijn en ook het gras wordt goed onderhouden. In het voorjaar en in het najaar wordt de tuin een dag extra onderhanden genomen door middel van het grote snoeiwerk. Een prettige samenwerking zodat we met het gehele gezin optimaal kunnen genieten van onze mooie tuin!”

Ook interesse in een exclusieve tuin?

Wilt u meer weten over deze tuin, of wilt u zelf een exclusieve tuin als deze laten ontwerpen en aanleggen? Neem dan contact op met Hendriks Hoveniers!

© Tophoveniers | webdesign by BRANDRS